Pana in prezent, potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare si universitati, numarul cererilor formulate de elevi si studenti pentru achizitionarea de calculatoare prin programul Euro 200 a ajuns la 51.614. Dintre acestea, peste 50.000 de s
Pana in prezent, potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare si universitati, numarul cererilor formulate de elevi si studenti pentru achizitionarea de calculatoare prin programul Euro 200 a ajuns la 51.614. Dintre acestea, peste 50.000 de solicitari apartin unor elevi ai caror parinti au venituri ce nu permit o astfel de investitie (aproape 10.000 provin din judetele Dolj, Mures si Suceava, primele trei in clasamentul general al solicitantilor de subventii). Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat pe site-ul oficial al programului Euro 200 listele solicitantilor eligibili pentru ajutorul financiar in valoare de 200 de euro destinat achizitionarii de computere (conform Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare). Interesul pentru achizitionarea unui computer este extrem de ridicat si in mediul universitar, peste 1200 de solicitanti fiind studenti. Centre universitare de traditie precum Iasi sau Bucuresti se regasesc pe primele pozitii in clasamentul cererilor de ajutor financiar. Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi - Iasi (121 cereri), Universitatea Alexandru Ioan Cuza - Iasi (97 cereri) si Universitatea Politehnica Bucuresti (82 cereri), se mentioneaza intr-un comunicat de presa al MEdC. In perioada urmatoare inspectoratele scolare si institutiile de invatamant superior vor finaliza actiunile de verificare a datelor solicitantilor, urmand sa confirme prin fax la MEdC corectitudinea datelor introduse in aplicatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.