Telecom Italia si conglomeratul turc Koc Holding discuta o eventuala cooperare in cadrul privatizarii companiei Turk Telekom, a declarat o sursa apropiata uneia dintre companii, relateaza Mediafax.
Sursa citata a precizat ca discutiile, care
Telecom Italia si conglomeratul turc Koc Holding discuta o eventuala cooperare in cadrul privatizarii companiei Turk Telekom, a declarat o sursa apropiata uneia dintre companii, relateaza Mediafax.
Sursa citata a precizat ca discutiile, care includ si o companie financiara, se afla intr-un stadiu incipient. Administratia pentru privatizare din Turcia a anuntat in aceasta luna ca prelungeste termenul-limita pentru depunerea ofertelor, pana la 24 iunie.
Turcia a lansat in toamna trecuta licitatia pentru vanzarea a 55 la suta din actiunile Turk Telekom, operator de telefonie fixa a carui valoare este estimata de analisti la mai multe miliarde de dolari. Presedintele companiei Telecom Italia a spus la inceputul lunii ca firma pe care o conduce intentioneaza sa investeasca numai "cateva sute de milioane de euro" in aceasta privatizare.
Pe langa Telecom Italia, Koc si firma turca Sabanci, de privatizarea Turk Telekom mai este interesata o societate mixta formata din Emirates Telecommunications Corporation, Cetel Calik Enerji si Dubai Islamic Bank. O alta oferta vine din partea companiei Saudi Oger, care detine Saudi Telecom. La licitatie mai participa un consortiu format din 14 membri, condus de Turktell Bilisim - divizie a operatorului turc de telefonie mobila Turkcell - si organizatia Turkish Privatisation Investors. Alti doi ofertanti sunt Dogan Holding si grupul turc de afaceri Oyak.
Telecom Italia si Turk Telekom detin fiecare 40 la suta din actiunile celui de-al treilea mare operator de telefonie mobila din Turcia, Avea, iar presedintele companiei italiene, Trochetti Provera, a spus ca va scoate la vanzare actiunile Avea, in cazul in care va pierde licitatia pentru Turk Telekom.
Pana acum nu a fost prezentata o estimare realista a valorii companiei Telekom, care are 19 milioane de abonati si care ar fi, in opinia unor analisti, al 13-lea mare grup de telecomunicatii din lume. Compania
si-a pierdut anul trecut, statutul de monopol, dupa ce Guvernul a decis sa deschida piata de telecomunicatii catre competitie, dar controleaza inca piata, in lipsa unor companii rivale importante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.