Jumatatea saptamanii trecute a adus cotatii de vanzare pe raportul leu/euro cu scadenta septembrie. Seria de avertismente ale oficialilor BNR la adresa exportatorilor conform carora trebuie sa se pregateasca pentru aprecierea leului, au facut ca vanz
Jumatatea saptamanii trecute a adus cotatii de vanzare pe raportul leu/euro cu scadenta septembrie. Seria de avertismente ale oficialilor BNR la adresa exportatorilor conform carora trebuie sa se pregateasca pentru aprecierea leului, au facut ca vanzatorii sa isi coboare oferta de la 3,69 lei la 3,62 lei, valoare la care au fost tranzactionate primele contracte pentru prima luna de toamna.
Numai pentru scadenta iunie preturile futures s-au mentinut in jurul valorii de 3,62 lei, evolutie considerata de catre cei din piata sibiana ca una normala.
Vinerea trecuta cotatiile din piata erau de 3,6065 lei, la cumparare si 3,6190 lei, la vanzare.
Pretul futures cu scadenta iunie al raportului leu/dolar a fost la fel de stabil, 2,84 lei, investitorii luand in calcul mult asteptata deprecierea euro, care ar urma sa contrabalenseze evolutia crescatoare a monedei verzi pe pietele internationale.
Paritatea euro/dolar cu scadenta iunie a coborat la Sibiu de la 1,2730 dolari, la inceputul saptamanii la 1,26 dolari.
Investitorii de la Sibiu considera ca euro nu mai are, pe termen scurt, puterea de a reveni peste pragul de 1,30 dolari, optiunile CALL fiind vandute la preturi de exercitare de 1,28 - 1,285 dolari, cu prime de 15 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.