Doar de sase puncte mai au nevoie "militarii" pentru a deveni campioni. Cel mai greu de obtinut vor fi cele din ultima etapa, cu Poli Timisoara, pe teren propriu, pentru ca e greu de crezut ca etapa viitoare, FC Brasov, deja retrogradata, va pune vre

Doar de sase puncte mai au nevoie "militarii" pentru a deveni campioni. Cel mai greu de obtinut vor fi cele din ultima etapa, cu Poli Timisoara, pe teren propriu, pentru ca e greu de crezut ca etapa viitoare, FC Brasov, deja retrogradata, va pune vreo problema Stelei. Asa cum nu a pus sambata nici FCM Bacau, echipa insa scapata de retrogradare. Statistica arata ca, anul acesta, bacauanii nu au obtinut decat doua puncte in deplasare. Insa echipa lui Sechelariu, bunul prieten al patronului Stelei nu a aratat nici un moment ca ar vrea sau ca ar putea sa puna vreo problema echipei din Ghencea.
Dupa ce i-au acuzat pe dinamovisti ca si-au asigurat victoriile din ultimele trei etape, stelistii par sa fi preluat tactica de la echipa din Groapa pentru a scapa de emotiile finalului de campionat.
Alba Iulia a pierdut meciul din etapa trecuta fara sa puna vreun moment in pericol poarta lui Dinamo.
Moldovenii au ales insa sa-si taie orice sansa din start si au lasat pe banca sase titulari.
Rezultatul? In doar ceva mai mult de jumatate de ora, Banel Nicolita a inscris de doua ori, prima oara fiind lasat sa preia linistit o pasa lunga de la Dorinel Munteanu, iar la al doilea gol fiind "uitat" nemarcat in careul mic, de unde a inscris lejer cu capul.
Atitudinea moldovenilor a fost taxata pana si de galerie, care in minutul 70, a inceput sa ceara tuturor spectatorilor sa plece pentru a protesta impotriva "teatrului" de pe teren.
"Sa plece tot stadionul!", s-a strigat, iar finalul meciului a fost vazut doar de o mana de spectatori.

Rapidul spune adio titlului

In schimb, giulestenii au facut doar 0-0 la Pitesti cu FC Arges si au pierdut orice sansa la titlu.
Echipa lui Sorin Cartu s-a aparat perfect si a contraatacat periculos, pe cand antrenorul visiniilor, Razvan Lucescu, a parut incapabil sa gaseasca solutii ofensive.
Mai ales ca argesenii s-au aratat extrem de agresivi si de motivati. Mai ales financiar, dupa cum se zvoneste, iar zvonul a fost confirmat de bucuria dezlantuita de argeseni la finalul meciului, dar si de faptul ca nici dupa minutul 70, cand au beneficiat de superioritate numerica nu au riscat sa atace.
Meciul a fost dezechilibrat de capitanul oaspetilor, Vasile Maftei, care, desi de-abia primise un cartonas galben, a tinut sa-l primeasca si pe-al doilea printr-o executie cu mana, gen Maradona.
Spre deosebire de fostul star argentinian, Maftei n-a reusit decat sa loveasca bara si sa obtina binemeritata eliminare.
Prestatia slaba a favoritilor i-a maniat pe suporterii giulesteni care au oprit autocarul aflat in drum spre Bucuresti pentru a-i apostrofa pe jucatori, insa, pana la urma au fost calmati de antrenorul Razvan Lucescu si de Marius Sumudica.
In celelalte meciuri ale Diviziei A, disputate pana la inchiderea editiei, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Farul Constanta - Gloria Bistrita 1- 0, Sportul Studentesc - Poli Timisoara 0-0 si Poli Iasi - FC Brasov 2-1.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.