Actiunile a 12 companii listate la Bursa Electronica Rasdaq vor fi transferate, la 7 iunie, pe sistemul de tranzactionare Arena al Bursei de Valori Bucuresti, la care se vor adauga inca 1158 de societati pana in luna septembrie, potrivit unui comunic
Actiunile a 12 companii listate la Bursa Electronica Rasdaq vor fi transferate, la 7 iunie, pe sistemul de tranzactionare Arena al Bursei de Valori Bucuresti, la care se vor adauga inca 1158 de societati pana in luna septembrie, potrivit unui comunicat al BER.
Cei 12 emitenti sunt societatea de asigurare-reasigurare Ardaf, Minet, Siderma, Simcor Oradea, Ves, Fondul Oamenilor de Afaceri, Albalact, Atric, Conpet, Mecanica Ceahlau, Unisem Bucuresti si Viromet, dintre care jumatate au actiunile inregistrate la Regisco si restul la Registrul Roman al Actionarilor. Actiunile acestor societati vor fi suspendate in data de 25 mai. Pana in prezent, 107 societati listate pe Rasdaq si tranzactionate la BVB au fost introduse pe platforma Arena.
Astfel, din luna iunie, 119 emitenti listati la BER vor folosi sistemul Arena. In prezent, numai Regisco si Registrul Roman al Actionarilor sunt compatibile cu sistemul tehnic al BVB.
Pentru celelalte 1158 societati urmeaza a fi definita o piata alternativa, dedicata emitentilor cu lichiditate redusa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.