Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri lista jucatorilor din strainatate pe numele carora au fost trimise telegrame de convocare pentru meciurile cu Olanda (4 iunie, la Rotterdam) si Armenia (8 iunie, la Constanta), in preliminariile CM 2006. Ce
Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri lista jucatorilor din strainatate pe numele carora au fost trimise telegrame de convocare pentru meciurile cu Olanda (4 iunie, la Rotterdam) si Armenia (8 iunie, la Constanta), in preliminariile CM 2006. Cei 15 fotbalisti nominalizati sunt Bogdan Lobont (Ajax) - portar; Flavius Stoican, Cosmin Barcauan, Razvan Rat (toti Sahtar Donetk), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Cristian Chivu (AS Roma), Pompiliu Stoica (FC Moscova) - fundasi; Daniel Pancu (Besiktas), Constantin Galca (Almeria), Florin Cernat (Dinamo Kiev) - mijlocasi; Adrian Mutu (Juventus), Nicolae Mitea (Ajax), Marius Niculae (Sporting Lisabona), Adrian Ilie (FC Zürich), Ciprian Marica (Sahtar Donetk) - atacanti. Piturca a mai anuntat ca, desi toti vor primi telegrame, se va baza doar pe o parte dintre ei la aceasta actiune. Totul este sa-i si anunte pe cei la care renunta, pentru ca acestia sa nu pateasca precum la meciul cu Olanda din luna martie, cand Cernat a batut drumul de la Kiev la Bucuresti pentru a afla ca nu mai este convocat. Din lista publicata de Piturca se constata revenirea in forta a "legiunii ruse", in special a jucatorilor de la Sahtar, Barcauan fiind la prima sa convocare in mandatul lui Piturca, in timp ce Stoican si Marica au fost accidentati la precedentele actiuni ale echipei nationale. O surpriza este chemarea sub tricolor a lui Pompiliu Stoica, de la FC Moscova, Piturca justificandu-si alegerea prin nevoia unui fundas stanga de valoare la meciul cu Olanda, la care Rat este suspendat. Dupa o lunga perioada apar la lot Florin Cernat, care a prins mai multe meciuri in ultima perioada pentru Dinamo Kiev, Marius Niculae, ajuns omul ultimului sfert de ora la Sporting, dupa o extrem de lunga absenta cauzata de o accidentare, in timp ce Iencsi, care nu a jucat aproape deloc pentru Spartak Moscova in acest capionat, nu lipseste. S-a renuntat la Tiberiu Ghioane, al carui comportament ciudat din ultima perioada l-a lamurit pe selectioner, iar Paul Codrea a fost omis din nou. O aparitie extrem de importanta in lot este cea a lui Adrian Mutu, care isi ispaseste cele sapte luni de suspendare pe 24 mai, insa in cel mai fericit caz el ar putea avea un meci oficial in picioare la ora partidei cu Olanda. Reunirea lotului este prevazuta luni, 30 mai, la Casa Fotbalului, iar plecarea spre Rotterdam trei zile mai tarziu. (B.G.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.