Oficialii dinamovisti explica acuzatiile de aranjare a unor meciuri formulate de reprezentantii FC Steaua si Rapid la adresa lui Dinamo prin faptul ca acestia sunt complexati de rezultatele foarte bune obtinute in ultimii patru ani de echipa "alb-ros
Oficialii dinamovisti explica acuzatiile de aranjare a unor meciuri formulate de reprezentantii FC Steaua si Rapid la adresa lui Dinamo prin faptul ca acestia sunt complexati de rezultatele foarte bune obtinute in ultimii patru ani de echipa "alb-rosie". "Cei de la Steaua si Rapid sunt complexati de faptul ca in ultimii patru ani am luat tot in fotbalul romanesc", a declarat ieri vicepresedintele Gigi Netoiu, intr-o conferinta de presa organizata pentru a raspunde atacurilor venite din partea principalelor rivale bucurestene privind modul in care Dinamo a castigat meciul cu Apulum si la care au mai participat presedintele Nicolae Badea, antrenorul Ioan Andone si jucatorii Florentin Petre si Stefan Grigorie. Principalii vizati de conducerea dinamovista au fost presedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, si antrenorul principal rapidist Razvan Lucescu, care a lasat sa se inteleaga ca meciul Apulum - Dinamo, scor 1-3, din etapa trecuta, ar fi fost aranjat. "Razvan Lucescu trebuie sa inteleaga ca este la inceputul carierei si ca nu-si poate ascunde complexele cautand vina pentru rezultatele mai slabe in alta parte. El sa-si antreneze echipa si sa-si analizeze rezultatele cu Apulum, Timisoara si altele. Si noi am avut neimpliniri, dar nu am aruncat vina pe celelalte competitoare. Noi nu am atacat niciodata si nu ne-am referit la ce se intampla la Steaua si Rapid. Ei fac speculatii incercand sa-si ascunda neimplinirile lor", a spus Netoiu, care a mentionat ca in ultimii trei ani, Dinamo s-a dovedit a fi clubul cel mai puternic si de aceea este atacat. Despre presedintele rapidist Dinu Gheorghe, care a declarat ironic ca Dinamo este principala favorita la titlu deoarece "joaca cel mai bun fotbal si castiga toate meciurile", Netoiu a precizat: "Dinu Gheorghe incearca sa mute vina in alta parte, deoarece va fi dat afara de Copos daca nu califica echipa in cupele europene. Si-a asumat un obiectiv si are sanse mici sa-l indeplineasca. Atunci incearca sa spuna tot felul de inventii si sa-si acopere lipsurile". Netoiu spune ca suspiciuni planeaza si asupra meciului Rapid - Universitatea Craiova, scor 4-0 (0-0), si ca nu stie ce s-a intamplat la pauza: s-a schimbat in bine jocul Rapidului sau in rau cel al Universitatii. "Am auzit ca au baut o cafea la pauza. Cine stie ce s-a intamplat la pauza?", a afirmat Netoiu. Vicepresedintele dinamosit a declarat despre patronul FC Steaua, Gigi Becali, ca nu stie sa faca diferenta dintre "a nu pierde" si "a aranja". "Borcea s-a intalnit cu Gigi Becali la Marriott si i-a spus in gluma ca Dinamo nu mai pierde nici un meci pana la finalul campionatului. Becali a inteles ca "a nu pierde" inseamna "a aranja"", a explicat Netoiu.
Badea cere dovada
Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a tinut sa raspunda cu o ironie rapidistilor, spunand despre acestia ca sunt saraci cu duhul. "Copos spune ca Rapid este un club sarac. Daca ne uitam la cum creste infrastructura clubului lor cu resurse bugetare, atunci Rapid nu este sarac. Din punct de vedere tehnic, au un lot bun de jucatori, deci nu sunt saraci. Insa daca ne referim la modul de exprimare al lor, atunci putem spune ca sunt saraci cu duhul", a afirmat Badea, care a adaugat ca unii dintre adversarii dinamovistilor dau dovada de lipsa de bun-simt. Presedintele clubului "alb-rosu" este de parere ca FRF si LPF ar trebui sa-i sanctioneze pe cei care acuza fara dovezi. "Cei care au alta parere sa se adreseze unor instante. Ele sunt cunoscute, atat in sport, cat si in alte domenii. Dar, in acelasi timp, ar trebui ca FRF si LPF sa-i invite pe cei care fac astfel de afirmatii sa vina si sa le sustina. Daca au probe sa vina si sa le prezinte, iar noi vom raspunde", a cerut Badea.
Andone: "Este o strategie"
Antrenorul Ioan Andone crede ca atacurile venite de la Steaua si Rapid au rolul de a pune presiune pe echipa sa. "Parerea mea este ca aceste atacuri sunt intentionate, nu sunt din prostie sau ignoranta, pentru ca se asteapta ca echipa noastra sa greseasca. Adica Alba Iulia, care a primit patru goluri de la Otelul si Sportul, nu avea voie sa piarda impotriva noastra? Am vrut sa castigam cu 7-0 si sa nu mai zica nimeni nimic, dar nu am putut. La fel, daca faceam egal, era toata lumea multumita", a spus Andone. Cei mai afectati de acuzatiile echipelor rivale s-au declarat a fi jucatorii. Capitanul echipei, Florentin Petre, crede ca adversarii s-au plictisit de rezultatele dinamovistilor. "Sunt foarte afectat deoarece sunt oameni importanti din fotbalul romanesc care fac afirmatii fara acoperire. Ce ar trebui sa facem? Sa ne dam la o parte si sa-i lasam pe altii sa castige? Ma antrenez, joc, castig, imi dau viata pentru fotbal si dupa aceea vad prin ziare lucruri care ma afecteaza enorm. Nu permit nimanui sa-si bata joc de munca mea. Dinamo este un club care nu se preteaza la asa ceva si astfel de afirmatii ar trebui sa inceteze", a spus Petre, in timp ce Stefan Grigorie a declarat ca nu se mai poate bucura la victorie din cauza acuzatiilor de blat. "Nu mai putem sa ne bucuram cand castigam, deoarece a doua zi cine stie ce mai vedem. Ar trebui sa pierdem ca sa nu mai fim acuzati de blaturi? Ar trebui sa inceteze aceste atacuri deoarce campionatul a devenit o competitie urata", a mentionat Grigorie. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.