Liberalii au continuat si ieri, dupa sedinta Delegatiei Permanente a partidului, sirul raspunsurilor haotice si controversate pe marginea politicii de cooptare a unor parlamentari ai Opozitiei in vederea asigurarii majoritatii in Legislativ. Purtator
Liberalii au continuat si ieri, dupa sedinta Delegatiei Permanente a partidului, sirul raspunsurilor haotice si controversate pe marginea politicii de cooptare a unor parlamentari ai Opozitiei in vederea asigurarii majoritatii in Legislativ. Purtatorul de cuvant al PNL Eugen Nicolaescu si senatorul Puiu Hasotii au dat numai declaratii prin care se contraziceau singuri, sustinand pe de o parte ca partidul sustine introducerea in noul Cod electoral a interzicerii migratiei politice, iar pe de alta parte recunosteau ca liberalii negociaza in acest moment trecerea unor senatori si deputati ai Opozitiei in PNL. Mai mult chiar, dand dovada de totala inconsecventa, cei doi liberali au sustinut ca nu au o strategie de racolare a unor parlamentari, in contextul in care cu o zi inainte in PNL si-a facut intrarea senatorul ex-PPRM, Mihai Lupoi si este vehiculata inscrierea deputatului PSD, Mihai Malaimare.
Puiu Hasotti a anuntat ca parlamentarii liberali au initiat un proiect de lege impotriva migratiei politice. "Dorim sa introducem prevederile acelui proiect in Codul electoral care este depus la Parlament", a adaugat Hasotti. La foarte putin timp insa, Hasotti a recunoscut ca PNL primeste noi membri, din randul opozitiei, intrucat acestia "isi schimba partidul benevol, nu la presiunea celor de la putere, cum se intampla pe vremea PSD". "Exista doua feluri de migratie politica: una facuta in urma unor presiuni si santaje, cum a fost pana la alegeri, iar alta bazata pe schimbarea benevola a optiunii politice. Toti cei ce vor veni in PNL o vor face pentru ca asa vor ei, nu ca urmare a unor presiuni", a subliniat reprezentantul conducerii PNL. El a mai spus ca toate intrarile in partid vor fi analizate de la caz la caz, pe motiv ca liberalii nu vor accepta pe oricine de la opozitie. "Nu avem o strategie de racolari, doar ca unii lideri ai PNL au discutii, in nume propriu, cu membri ai opozitiei care vor sa treaca la PNL", a completat Hasotti. Intrebati cum comenteaza declaratia presedintelui Traian Basescu potrivit careia atragerea de parlamentari pentru asigurarea majoritatii politice "este cea mai proasta solutie", liberalii au spus ca "presedintele Basescu nu este membru al nici unui partid"."PNL are propria sa politica, stabilita de protocolul Aliantei", a mai spus Hasotti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.