Zaher Iskandarani si cei trei complici impreuna cu care a fost retinut raman in arest dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Controversatul afacerist, supranumit ''Printul Ba

Zaher Iskandarani si cei trei complici impreuna cu care a fost retinut raman in arest dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Controversatul afacerist, supranumit ''Printul Banatului'', este acuzat de concurenta neloiala, folosire fara drept a unei marci, evaziune fiscala, contrabanda, constituire de grup criminal organizat,precum si comiterea unor infractiuni legatede macrocriminalitate economica.
Omul de afaceri Zaher Iskandarani si ceilalti trei barbati prinsi o data cu el, la Lugoj, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, joi seara, de magistratii de la Sectia a ll-a Penala a Tribunalului Bucuresti.
Potrivit unor surse judiciare, procurorii il acuza de concurenta neloiala, folosire fara drept a unei marci, evaziune fiscala, contrabanda si constituire de grup criminal organizat. Ceilalti trei barbati arestati preventiv o data cu Iskandarani sunt Eugen Iovescu, directorul fabricii de tigarete patronate de Iskandarani si perchezitionate de anchetatori zilele acestea, Danugh Obaid, angajat al aceleiasi fabrici, precum si Fady Jamil, varul lui Zaher Iskandarani.

S-a gasit matrita

Dosarul lui Iskandarani a fost deschis in urma unei sesizari a Serviciului Roman de Informatii, potrivit careia sirianul s-ar ocupa de afaceri ilegale cu tutun si alcool. Astfel, in zilele de marti si miercuri, politisti de la Crima Organizata, procurori si jandarmi au efectuat peste 20 de perchezitii domiciliare la locatiile cunoscute ca fiind ale lui Iskandarani si ale apropiatilor lui, de unde au ridicat sute de documente financiar-contabile, de contracte in alb, dar si sute de coli cu timbre pentru tigari si alcool contrafacute.
Mai mult, la una dintre locuintele lui Zaher Iskandarani a fost gasita si matrita pe care acesta o folosea pentru confectionarea falsurilor, desi sirianul a negat ca ar avea cunostinta de existenta ei.
Surse demne de incredere ne-au precizat ca, in momentul in care a fost retinut la Lugoj, Iskandarani si cei trei barbati impreuna cu care se afla in masina aveau asupra lor 16 pasapoarte si 200.000 de dolari.

Firme prin Cipru, Republica Moldova si Bulgaria

Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani a fost retinut, miercuri, la miezul noptii, de politistii timisoreni, la un filtru rutier efectuat in Lugoj, in timp ce se deplasa cu un Fiat inmatriculat in Dolj in care se mai aflau doi cetateni arabi si un roman. Veniti din Capitala, zeci de politisti si jandarmi cu cagule, inarmati, au descins in forta, miercuri seara, la fabrica de tigari a omului de afaceri sirian Zaher Iskandarani, din localitatea Sacalaz, de langa Timisoara, precum si la mai multe apartamente din diferite zone ale orasului. In urma acestor actiuni, la sediul Parchetului General au fost aduse folii cu etichete pentru tigari, apa minerala, mai multe flacoane cu alcool rafinat, calculatoare, CD-uri si cutii pline cu documente.
In paralel cu aceasta investigatie, procurorii Parchetului General au declansat o noua ancheta in dosarele in care Zaher Iskandarani a fost deja achitat, unul dintre ele fiind Tigareta I, in care a fost cercetat si Omar Hayssam. Oricum, serviciile secrete au furnizat informatia ca Iskandarani a lucrat in cardasie cu Hayssam si Boerica. Acum, toti au ajuns la beci.
Iskandarani a intrat in vizorul autoritatilor ca urmare a implicarii in contrabanda cu tigari, prin firme inregistrate in Cipru, Republica Moldova si Bulgaria. In 1997, el a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fals, uz de fals, evaziune fiscala, contrabanda si instigare la contrabanda si chiar complicitate la crima, fiind inchis in Penitenciarul Codlea.
Supranumit si "printul Banatului", Zaher Iskandarani este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri arabi stabiliti in Romania. In 1994, el a inceput construirea fabricii de tigari de la Sacalaz, aflata la cativa kilometri de Timisoara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.