Toti cei sase componenti ai lotului reprezentativ de box al Romaniei care au concurat in ringul Salii Polivalente din Capitala in cadrul galelor de joi s-au calificat in semifinalele traditionalului turneu international "Centura de Aur", competitie c
Toti cei sase componenti ai lotului reprezentativ de box al Romaniei care au concurat in ringul Salii Polivalente din Capitala in cadrul galelor de joi s-au calificat in semifinalele traditionalului turneu international "Centura de Aur", competitie care a adunat la start 90 de pugilisti din noua tari. Vedeta galelor de joi, Ionut Gheorghe, singurul roman medaliat la JO de la Atena, a reusit sa treaca destul de lejer in sferturile de finala ale categoriei 64 kg de turcul Sipal Onder, calificandu-se in faza urmatoare, spre bucuria celor doi tehnicieni ai lotului tricolor, Francisc Vastag si Leonard Doroftei, dar si a celor peste 200 de fani din tribune. "Obiectivul meu la aceasta competitie este sa castig Centura de Aur. Pentru asta m-am pregatit! Stiu ce pot si daca nici acasa nu castigam, atunci unde s-o mai facem?. Oricum, in acest an, cea mai importanta competitie este Campionatul Mondial, unde sper sa obtin o medalie cat mai stralucitoare", a declarat Ionut Gheorghe dupa ce a obtinut viza pentru semifinale. In cadrul aceleiasi gale, Vasile Sandu l-a invins la puncte, la categoria 54 kg, pe turcul Serdar Avci, Radu Zarif l-a intrecut, tot la puncte, la categoria 69 kg, pe coreeanul Lee Pig Young, Petrisor Gananau s-a impus, de asemenea la puncte, la categoria 75 kg, in fata coreeanului Kim Jae Ki, Roland Gavril l-a invins la puncte, la aceeasi categorie, pe Mustafa Bigin (Dinamo), iar Stefan Dragomir a castigat, in runda a doua, prin inferioritatea adversarului, meciul cu moldoveanul Vitalie Grusac, la categoria 69 kg. Astfel, in semifinalele Centurii de Aur, care s-au disputat, ieri, dupa inchiderea editiei, au urcat in ring aproape toti tricolorii, singurul eliminat prematur din competitie fiind Georgian Popescu, care a fost invins la puncte, la categoria 60 kg, de ucraineanul Oleksandr Klyochko. De remarcat ca in cadrul galei de joi seara, publicul a reusit sa influenteze o decizie la categoria 57 kg, la meciul dintre suedezul Hassan Bashir si ungurul Miklos Rath. Initial, arbitrii l-au desemnat castigator la puncte pe ungur, in huiduielile fanilor care-l vazusera invingator pe suedez. Imediat, delegatia Suediei a facut contestatie, iar dupa zece minute, arbitrii au anuntat ca decizia este de 24-22 in favoarea pugilistului suedez. Reamintim ca finalele "Centurii de Aur" sunt programate astazi, cu incepere de la ora 11.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.