Liderii PPCD au comemorat ieri memoria Seniorului Corneliu Coposu, prin organizarea simpozionului "In Memoriam Corneliu Coposu", in cadrul caruia au luat cuvantul atat intelectuali de marca care l-au cunoscut pe Senior, cat si crestin-democrati care
Liderii PPCD au comemorat ieri memoria Seniorului Corneliu Coposu, prin organizarea simpozionului "In Memoriam Corneliu Coposu", in cadrul caruia au luat cuvantul atat intelectuali de marca care l-au cunoscut pe Senior, cat si crestin-democrati care se revendica de la ideile si valorile regretatului om politic. Reuniunea comemorativa a inceput cu un serviciu religios in memoria lui Corneliu Coposu, dar si a liderilor taranisti care au indurat groaznicele avataruri ale comunismului, Iuliu Maniu si Ion Mihalache. De asemenea, invitatii de la intalnire au intonat "Cristos a inviat din morti". "Marele merit al Seniorului a fost acela ca, prin prestatia sa, chiar daca toata perioada de dupa 1989 a trait-o in Opozitie, a reusit sa puna istoria Romaniei pe cursul ei firesc. Iar faptul ca astazi Romania este membru al NATO si a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana este o confirmare a viziunii Seniorului si, in mare masura, meritul lui, si nu al epigonilor sai care in afara de vorbe frumoase nu se pot lauda cu mare lucru", a spus presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, care a declarat ca Seniorul Corneliu Coposu a ramas "presedintele moral" al Romaniei. Cei prezenti la comemorare au avut ocazia sa urmareasca un film, format din mai multe grupaje, cu o serie de interviuri si luari de cuvant ale Seniorului Corneliu Coposu.
Omul politic care vorbea inca de pe vremea comunismului despre necesitatea apropierii Romaniei de structurile euro-atlantice definea, in filmul prezentat de PPCD, insemnatatea valorilor crestin-democrate. In grupaj, Coposu a povestit cum intr-o noapte a anului 1987 a reusit sa scape de securistii care il haituiau ajungand sa discute cu un vicepresedinte al Internationalei Crestin-Democrate (ICD), aflat in vizita in Romania. El a marturisit ca la acea intalnire, la care a propus afilierea PNT la ICD inca din clandestinitate, s-au pus bazele recunoasterii oficiale a formatiunii taraniste de catre PPE, imediat dupa Revolutie. La comemorare a fost prezent si presedintele de onoare al Fundatiei Robert Schuman, Horst Langes, care a fost in patru randuri parlamentar european. Host Langes, care l-a cunoscut pe Senior, a facut o paralela intre acesta si marii ideologi ai Europei Unite, Robert Schuman si Konrad Adenauer.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.