Costa del Sol este una dintre cele mai atractive destinatii turistice. Situata in sudul Spaniei, regiunea este caracterizata de o clima foarte blanda care a favorizat dezvoltarea unei vegetatii subtropicale in care abunda palmierii, cu golfuri ascuns

Costa del Sol este una dintre cele mai atractive destinatii turistice. Situata in sudul Spaniei, regiunea este caracterizata de o clima foarte blanda care a favorizat dezvoltarea unei vegetatii subtropicale in care abunda palmierii, cu golfuri ascunse printre stanci si plaje intinse. Statiunile sale renumite - Torremolinos, situata la 17 km de Malaga, Fuengirola, numita si Orasul Alb datorita stilului andalucian predominant, Benalmadena - ofera turistilor o nesfarsita gama de activitati si posibilitati de odihna si distractie.
La prima vedere, Malaga, principalul oras al regiunii, este o locatie neprimitoare. Odata ajunsi in inima orasului, insa, vizitatorii sunt uimiti de numarul mare de biserici si muzee, pentru a nu mai aminti de casa memoriala Picasso si de muzeul ce poarta numele celei mai faimoase persoane nascute aici, si in care este adapostita o importanta parte din lucrarile marelui pictor.
Intreaga regiune este un paradis al plajelor, al hotelurilor, restaurantelor si barurilor, ce imbina clipele de relaxare pe nisipul fierbinte cu tumultuoasa viata de noapte traditionala...
Regiunea si-a castigat reputatia si datorita celor peste 230 de filme care au fost turnate aici, unele dintre ele purtand semnatura lui Jean Negulescu.

Spaniolii au stiut sa se adapteze cerintelor turistilor

O data cu cresterea numarului de turisti, nu a mai fost de ajuns doar constructia de hoteluri, fapt ce a dus la aparitia a nenumarate cluburi sofisticate, a cazinourilor, magazinelor de lux si a centrelor de afaceri.
Principala atractie raman plajele intinse pe o lungime de peste 160 de kilometri. Scaldate in apele clare ale Mediteranei, aceste plaje ofera turistilor, pe langa o gama larga de servicii, si posibilitatea de a-si petrece timpul pe o plaja pustie.
Iubitorii sporturilor de apa au la dispozitie o infinitate de moduri de a-si petrece timpul, existand nu mai putin de 11 companii care pun la dispozitia clientilor de la iahturi la echipamente destinate scufundarilor. In afara de sporturile acvatice, hotelurile de pe Costa del Sol ofera clientilor lor posibilitatea de a practica un mare numar de sporturi, de la calarie la golf, zona fiind celebra pentru concursurile mondiale pe care le organizeaza.
Costa del Sol are cel mai mare numar de restaurante din intreaga Andaluzie. Pe langa locatiile de lux, vizitatorii au la dispozitie mici localuri unde pot degusta celebrele mancaruri traditionale spaniole, alaturi de vinurile care, inca din antichitate, au dus faima regiunii. In afara de pestele prajit, exista 101 specialitati locale.
Pe langa cluburi, discoteci si nelipsitele coride, localnicii nu i-au uitat nici pe cei care prefera alt tip de distractii. In Malaga, pe langa casa memoriala Picasso, exista Teatrul Cervantes, faimos pentru orchestra sa simfonica. Aici sunt organizate periodic festivaluri de jazz, de film, de teatru, de dans etc. Nu putine sunt celebritatile care prefera regiunea, fie ca sunt actori, sportivi, muzicieni, oameni de afaceri sau capete incoronate.
Flamenco, coridele, tapas-ul si pestele fript, vinurile renumite, micile baruri familiale de pe plaja, terenurile de golf, apropierea de Africa, pasiunea lui Picasso pentru aceasta regiune fac din Costa del Sol o destinatie de neuitat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.