Pentru aventurierii care inca mai cred in povestile cu pirati, Bahamas reprezinta destintia perfecta. Odata ajunsi in insule, turisti realizeaza ca in afara de cele 23 de insule locuite, sunt completate de o multitudine de insule pustii. Principalele
Pentru aventurierii care inca mai cred in povestile cu pirati, Bahamas reprezinta destintia perfecta. Odata ajunsi in insule, turisti realizeaza ca in afara de cele 23 de insule locuite, sunt completate de o multitudine de insule pustii. Principalele atractii ale arhipelagului raman, totusi, Grand Bahama si Great Inagua. Cosmopolitanul oras Nassau, stapanit odinioara de cei mai fiorosi pirati ai Caraiebelor, pare o lume total opusa privelistei desertice din sanctuarul Great Inagua. Apele calde si adierile usoare au adus insulelor recunoasterea internationala ca fiind cel mai bun loc pentru navigatie. Datorita conditiilor climatice (insulele fiind locul de nastere al Curentului Golfului care contribuie la crearea unei uimitoare varietati de fauna marina), arhipelagul atrage numerosi pescari sportivi, aici fiind organizate numeroase concursuri internationale. Locul pe care Ernest Hemingway il considera "acasa", a fost martorul a peste 50 de recorduri internationale la pescuit.
Arhipelagul se poate mandri si cu faptul ca detine 5 la suta din totalul masei de recifi a lumii, oferind turistilor posibilitatea sa vada indeaproape intensitatea vietii subacvatice. Frumusetea apelor este egalata de plajele acoperite de un fin nisip roz-straveziu. Principalul punct forte al insulelor il reprezinta insa oamenii, care uimesc prin ospitalitate si sarm, disponibili oricand sa te introduca in istoria, folclorul, cultura si bucataria locala. Servindu-si oaspetii cu meniurile traditionale suculente, localnicii pot vorbi la nesfarsit despre aventurile celebrului Barba-Albastra si despre misterioasele gauri albastre din Andros.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.