Stabilitatea pietei valutare s-a mentinut si ieri, continuand evolutiile din ultimele saptamani. Monotonia este intrerupta rar, doar atunci cand oferta exportatorilor este mai consistenta, dar in primele trei zile ale saptamanii volumul tranzactiilor
Stabilitatea pietei valutare s-a mentinut si ieri, continuand evolutiile din ultimele saptamani. Monotonia este intrerupta rar, doar atunci cand oferta exportatorilor este mai consistenta, dar in primele trei zile ale saptamanii volumul tranzactiilor interbancare a fost mai mic de 200 milioane, cu un minim de 127 milioane de euro, in sedinta de marti, cea mai scazuta valoare din ultimele patru saptamani.
Cursul euro a coborat de la 3,6157 la 3,6147 lei iar cel al dolarului de 2,8661 la 2,8585 lei.
Pe piata monetara nu au avut loc evenimente deosebite, bancile multumindu-se sa isi plaseze leii in certificate de depozit la BNR, unde obtin un randament de 8%/an. Dobanzile interbancare la un an au fost ieri de 6,22 - 9,75% fata de 6,23 - 9,81% acum doua zile.
Paritatea euro/dolar s-a stabilizat pe pietele financiare internationale, dupa galopul recent al monedei americane. Ieri euro a fluctuat intre 1,2629 - 1,2689 dolari, fata de 1,2585 - 1,2657 dolari, acum doua zile. Comparativ cu sedintele precedente, dolarul a cazut pe pietele asiatice castigand pe cele europene, dupa ce autoritatile sud-coreene au lasat de inteles ca nu vor mai interveni pentru a frana aprecierea won-ului.
Usoara crestere a euro se datoreaza mai mult unor factori tehnici, decat unora fundamentali, investitorii preferand sa isi reechilibreze pozitiile.
Pretul unciei de aur calculat pe piata londoneza a urcat ieri dimineata spre 422, dupa trei zile consecutive in care s-a mentinut la 420 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.