Federatia Romana de rugby a inaintat un protest la International Rugby Board, in urma refuzului cluburilor franceze de a elibera jucatorii romani pentru competitia IRB Super Cup ce va avea loc in Japonia, in perioada 25-29 mai. "FRR se adreseaza IRB,
Federatia Romana de rugby a inaintat un protest la International Rugby Board, in urma refuzului cluburilor franceze de a elibera jucatorii romani pentru competitia IRB Super Cup ce va avea loc in Japonia, in perioada 25-29 mai. "FRR se adreseaza IRB, in calitate de for guvernant al rugbyului mondial, intr-o problema de incalcare a IRB Regulation number 9 (disponibilitatea jucatorilor): Romania va participa, la invitatia IRB, la Super Cup Toshiba in Japonia. La convocarea FRR a jucatorilor care evolueaza in campionatul francez, patru cluburi au refuzat sa elibereze jucatorii romani pentru participarea la echipa nationala. In aceste conditii, reprezentativa Romaniei este privata de aportul a sase internationali titulari: Petru Balan (Biarritz), Ovidiu Tonita si Augustin Petrichei (Perpignan), Marius Tancu (Pau), Romeo Gontineac si Valentin Maftei (Aurillac). (...) Pentru majoritatea meciurilor echipei nationale a Romaniei, FRR este obligata sa negocieze cu cluburile franceze pentru eliberarea jucatorilor romani. Avem rugamintea de a actiona in conformitate cu regulamentul IRB, cerand cluburilor franceze sa elibereze in viitor neconditionat jucatorii pentru echipa nationala a Romaniei", se precizeaza in comunicatul FRR inaintat conducerii IRB. Iata componenta lotului Romaniei pentru competitia din Japonia: Todreasc, Mavrodin, Socaciu, P. Cristian, Tatu, Mersoiu, Tudori, Coroeanu, Sarbu, Tofan, Teodorescu, Sauan, Brezoianu, Ghioc, Dumbrava, Paulica, Zebega, Balan, Bageag, Ratiu, Oprisor, Andrei, Curea, Dumitru, Voicu si Vlad. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.