Vremea rea care a afectat in ultimele zile mai multe zone din tara a lasat cateva zeci de localitati fara curent electric, a dus la blocarea mai multor drumuri si alunecari de teren.
In Hunedoara, sute de masini au fost ieri blocate pe Drumul
Vremea rea care a afectat in ultimele zile mai multe zone din tara a lasat cateva zeci de localitati fara curent electric, a dus la blocarea mai multor drumuri si alunecari de teren.
In Hunedoara, sute de masini au fost ieri blocate pe Drumul European 68, intre localitatile Lesnic si Vetel, dupa ce soseaua a fost acoperita de bolovani si aluviuni scurse de pe versanti in urma unei ploi puternice.
"A fost o rupere de nori si a antrenat pamant si bolovani, au cazut copaci pe sosea, blocand circulatia pe acest drum. Nu se poate merge pe rute ocolitoare, deoarece si drumul prin localitatea Branisca este blocat din cauza apelor mari", a declarat seful Politiei municipiului Deva, comisar-sef Achim Nechif. Potrivit acestuia, in aceste conditii, sute de masini au fost blocate in zona.
O situatie similara a fost inregistrata si la Satu Mare, unde o furtuna puternica care a avut loc in noaptea de miercuri spre joi a lasat fara curent electric 13 localitati, iar in municipiul Carei un copac s-a prabusit peste un bloc, fara a exista victime.
Copacul care s-a prabusit peste blocul din Carei a spart cateva geamuri si a ramas sprijinit de peretele imobilului, fiind taiat si indepartat dupa interventia pompierilor militari de la unitatile Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta din Carei si Satu Mare.
De asemenea, in urma furtunii, circulatia masinilor de mare tonaj pe Drumul National 19, intre Satu Mare si Oradea, a fost intrerupta cateva ore din cauza unui stalp de telegraf care a fost rupt de vant.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Satu Mare, in urma furtunii, in municipiul Carei au fost rupte cinci fire de inalta tensiune si au cazut sapte copaci pe mai multe strazi, care puteau pune in pericol viata locuitorilor.
Totodata, in urma ruperii a doi stalpi de la linia de alimentare cu energie electrica de 110 KV, in zona municipiului Carei au fost afectate 30 de posturi de transformare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.