De la Piturca ne-am luat cam orice speranta ca-l vom vedea vreodata vindecat de patologica manie a persecutiei, de vocatia sa vindicativa ori de cultul intrigii si al clevetelii. Acum vreo doua saptamani un coleg de breasla ne-a sunat sa ne dezvaluie
De la Piturca ne-am luat cam orice speranta ca-l vom vedea vreodata vindecat de patologica manie a persecutiei, de vocatia sa vindicativa ori de cultul intrigii si al clevetelii. Acum vreo doua saptamani un coleg de breasla ne-a sunat sa ne dezvaluie un amanunt care lui i se parea relevant, anume ca Piti s-a nascut in aceeasi zi cu Fernandel, detaliu care nu credem ca are absolut nici o relevanta, avandu-se in vedere ca actorul francez era un comic de un succes pe care rareori ni l-am explicat, pe cand cel foarte inspirat poreclit Satana n-a zambit in viata lui decat cel mult cand a pierdut Hagi barajul cu Slovenia ori cand Iordanescu n-a izbutit decat un rezultat de egalitate in Slovenia.
De exemplu, miercuri, inaintea importantului meci al Stelei din Cotroceni, el s-a apucat sa spuna ca a fost sunat de catre Gigi Becali, care i-a cerut sfatul asupra numelui viitorului antrenor de la Steaua. E aproape evident ca asa au stat lucrurile, insa faptul ca a facut respectivele dezvaluiri cu doar cateva ore inainte de startul partidei cu FC National constituie o proba irefutabila ca Piti a voit sa tulbure atmosfera din Ghencea, lui picandu-i foarte greu la inima eventualitatea ca Zenga, succesorul sau la conducerea ros-albastrilor, sa obtina un titlu in primul sau an la Steaua, pe cand el n-a obtinut decat un singur astfel de trofeu in cei cinci ani in care i-a pregatit pe ros-albastri. Ca dovada ca nu exageram asupra meschinariei actualului selectioner ar fi util sa amintim ca dupa ce stelistii au eliminat Valencia, cea mai buna echipa din lume a anului trecut, conform clasamentului intocmit de FIFA si au realizat astfel cea mai buna performanta a fotbalului nostru la nivel de club din ultimii 13 ani, Piturca s-a apucat sa declare ca rezultatul i se pare drept unul firesc, "deoarece echipa lui Ranieri nu mai reprezinta o forta nici macar in Spania". Mai rar atata rautate si inconstienta la un singur om.
Cat despre faptul ca i-ar fi propus lui Gigi Becali sa-l numeasca pe Lacatus asta constituie o noua proba a caracterului sau duplicitar, daca ne gandim ca acum sase ani Laca a fost alungat din Ghencea la insistentele lui Piti, fara indoiala invidios pe marea simpatie de care Fiara se bucura in randul suporterilor. Din cate ne amintim, acum doi ani, cand Marius obtinea cu FC Brasov un 1-1 pe terenul Stelei, iar tot stadionul ii scanda numele, cu toate ca semiesecul constituia anularea oricarei sanse la titlu a "militarilor", Piti a refuzat sa participe la conferinta de presa alaturi de fostul sau coleg din anii '80, desi cu doar cateva zile inainte promisese ca nu va mai rata nici o astfel de intalnire cu reprezentantii presei. In plus, nu ne putem reprima gandul de a vedea in nominalizarea lui Laca, un tehnician - s-o recunoastem - fara mari rezultate, ba chiar dimpotriva, pentru banca tehnica a Stelei un gand parsiv al Satanei care ar dori sa se asigure ca nu se va forma o echipa competitiva in Ghencea, caci cum ar putea izbuti cel al carui succes la public il macina enorm. Chiar nu credeti ca sulfa de la Nationala n-ar fi in stare de asa ceva?
Iar daca ceva mai sus aminteam de mania persecutiei de care Piti ar suferi, ce argument mai bun decat afirmatia facuta de acesta tot alaltaieri cand ii acuza pe cei de la Ajax Amsterdam ca ii tin pe banca de rezerve pe Lobont si Mitea pentru ca acestia sa nu aiba meciuri in picioare pana la meciul cu Olanda de peste patru saptamani. Asta e mitocanie pe fata, intrucat ne amintim cu totii ca la meciul cu "Portocala mecanica" de la Bucuresti de acum doua luni, Mitea nu a fost folosit nici o secunda, desi ar fi fost de banuit ca era un mai bun cunoscator al fotbalului olandez decat debutantii la care a recurs Piti. Apropo, mai retineti ce a declarat Satana dupa meciul cu Macedonia, in care Mitea a reusit cele doua goluri ale reprezentativei noastre, in urma unor reusite personale de exceptie? Auziti la vorbele lui de atunci si cruciti-va: "Sunt convins ca am fi invins si fara Mitea!" Boala grea, nu-i asa?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.