Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq ar putea avea loc in luna septembrie, urmand ca pana la sfarsitul anului sa se realizeze si unificarea cu Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, potrivit vicepresedintelui Comitetului B
Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq ar putea avea loc in luna septembrie, urmand ca pana la sfarsitul anului sa se realizeze si unificarea cu Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, potrivit vicepresedintelui Comitetului Bursei, Septimiu Stoica.
Acesta a aratat ca procesul de consolidare trece prin faza demutualizarii, etapa care nu a fost atat de simpla cum era de asteptat, motiv pentru care a fost nevoie de modificari legislative.
Comisia de Buget-Finante si Banci din Senat a aprobat propunerea legislativa care stabileste transferul gratuit si in cote egale al unei parti din patrimoniul Bursei de Valori Bucuresti catre cele 68 de societati de servicii de investitii financiare, membri ai Asociatiei Bursei, urmand sa fie discutata saptamana viitoare si in cadrul Camerei Deputatilor.
Prin modificarea adusa legii pietei de capital se precizeaza ca o parte din activul patrimonial reevaluat al Bursei de Valori Bucuresti se va transforma in capitalul social al societatii Bursa de Valori Bucuresti S.A.
Legea va stabili ca repartizarea capitalului social se va face in cote egale, intre membrii Asociatiei Bursei de Valori Bucuresti, iar calitatea de actionar al S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A. se va dobandi fara a fi necesara vreo contraprestatie.
Decisa la mijlocul anului trecut, unificarea celor doua piete era estimata pentru jumatatea acestui an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.