Sapte saptamani au trecut de cand cei trei jurnalisti romani si insotitorul lor au fost rapiti la Bagdad, insa situatia in acest caz a ramas neschimbata. Declaratia, facuta la postul de radio Europa FM, apartine presedintelui Romaniei, care isi asuma
Sapte saptamani au trecut de cand cei trei jurnalisti romani si insotitorul lor au fost rapiti la Bagdad, insa situatia in acest caz a ramas neschimbata. Declaratia, facuta la postul de radio Europa FM, apartine presedintelui Romaniei, care isi asuma in acelasi timp si raspunderea pentru modul in care este gestionata criza. In ultimele doua saptamani, Traian Basescu nu a mai facut nici un fel de comentariu referitor la soarta captivilor, insa in urma cu doua seri a simtit nevoia sa faca unele precizari. Cu alte cuvinte, Basescu pare sa se simta vinovat de faptul ca nu a putut face mai mult in tot acest timp pentru a-i aduce acasa pe Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Mohamed Munaf. Violentele declansate in Irak in ultima vreme par sa ingreuneze destul de mult situatia. In aceeasi emisiune, Basescu a mai sustinut ca este normal sa coordoneze eforturile de salvare a celor trei, atata vreme cat lui ii sunt subordonati toti sefii serviciilor secrete. "Eu ma consider, asa cum ma obliga legea, titularul problemei ostaticilor. E clar ca orice alta solutie ar fi fost de fuga. Iar mie imi place realitatea. Atata vreme cat sefii serviciilor imi sunt subordonati, e raspunderea mea. Nu au intervenit modificari majore, situatia din Irak creeaza dificultati extrem de mari in finalizarea unor discutii", a declarat seful statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.