Dupa mai bine de trei saptamani de tacere, senatorul PSD Ion Vasile, tatal jurnalistei Marie-Jeanne, rapita in Irak impreuna cu alti doi colegi, rupe tacerea. De la tribuna Senatului acesta someaza Parlamentul sa faca ceva pentru solutionarea crizei
Dupa mai bine de trei saptamani de tacere, senatorul PSD Ion Vasile, tatal jurnalistei Marie-Jeanne, rapita in Irak impreuna cu alti doi colegi, rupe tacerea. De la tribuna Senatului acesta someaza Parlamentul sa faca ceva pentru solutionarea crizei care se tot prelungeste. Mai mult chiar, senatorul reproseaza autoritatilor de la Bucuresti ca ei, parintii, sunt tinuti in necunoastere la fel ca si opinia publica.
"Vreau sa aduc in atentie o problema care incepe sa se dea uitarii. Au trecut 50 de zile de cand trei cetateni ai Romaniei, jurnalisti, care s-au dus in Irak nu pentru interese pecuniare, nu pentru alte interese, asa cum s-a tot incercat trei saptamani prin speculatii sa se acrediteze ideea, din motive greu de inteles", si-a inceput de la tribuna discursul senatorul. "Nu trebuie sa faceti un favor. Este o atitudine pe care Senatul trebuie sa o aiba in fata unei situatii disperate, nenorocite, care va marca acest Parlament daca deznodamantul va fi fatal", mai spune senatorul. "Sper sa meditati si sa adoptati o solutie care sa salveze vietile celor trei jurnalisti", a continuat Ion Vasile, care nu si-a ascuns temerea ca prelungirea sederii celor trei in captivitate ar putea avea repercusiuni asupra starii lor psihice.
"Acesti tineri sunt acolo si probabil daca vor mai sta mult nu se vor mai intoarce oameni, daca se vor mai intoarce...", crede senatorul, care nu si-a putut retine lacrima din coltul ochiului. Acesta nu a ascuns nici faptul ca oficialii care gestioneaza aceasta criza nu se grabesc sa le dea minimumul de informatii nici macar lor, parintilor. "De la ultima caseta nimeni nu ne-a mai contactat", mai spune senatorul. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, considera apelul lui Ion Vasile corect, precizand totodata ca in zilele urmatoare vor exista niste contacte cu presedintele Parlamentului irakian. "Se pare ca nu a fost suficient apelul nostru la Parlamentul Irakului. Vom intensifica aceste contacte si sa provocam autoritatile de acolo sa fie mai incisive. Din pacate insa, Parlamentul de la Bucuresti nu poate sa faca prea multe. Totul se rezuma la relatii parlamentare", spune Vacaroiu. Ieri, in Piata Universitatii a avut loc un nou miting pentru eliberarea celor trei ziaristi. Ion Vasile a plecat dupa miting la Palatul Cotroceni pentru a cere informatii.
Dupa un sfert de ora a iesit dezamagit, declarand ca nu i s-a spus decat ca ziaristii sunt in viata, iar oficialii romani mentin contactul cu rapitorii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.