Volumul de transport rutier international realizat de firmele romanesti a scazut cu 10 la suta in primele patru luni ale anului, potrivit unor date provizorii ale Asociatiei Romane pentru Transporturile Rutiere Internationale (ARTRI). "Din date provi
Volumul de transport rutier international realizat de firmele romanesti a scazut cu 10 la suta in primele patru luni ale anului, potrivit unor date provizorii ale Asociatiei Romane pentru Transporturile Rutiere Internationale (ARTRI). "Din date provizorii, volumul de transport rutier international efectuat de companiile romanesti specializate a scazut cu 10 la suta in primele patru luni ale anului 2005", a declarat secretarul general ARTRI, Florinel Andrei, citat de Rompres. Potrivit acestuia, s-au efectuat cu aproximativ 15.000 de transporturi mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. "Din moment ce anul trecut s-au efectuat aproximativ 305.000 transporturi, scaderea reprezinta aproximativ 15.000 de transporturi mai putin in aceasta perioada", a spus Florinel Andrei. Din volumul total de transport din 2004, 65 la suta s-a indreptat catre Germania si Italia, apoi Spania, Portugalia, Olanda, Belgia, in timp ce statele estice, Rusia, Ucraina, Moldova au acoperit 13 la suta din volum. "Scaderea se datoreaza regimului de autorizatii pentru cei care realizeaza transport rutier international - in jur de 100, care este cel mai sever din economia romaneasca - si lipsei de sustinere a activitatii de transport international comparativ cu alte state care isi protejeaza propriii transportatori", a spus Florinel Andrei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.