Victor Piturca s-a declarat ieri nemultumit de "stranierii" pe care ii are in vedere pentru meciul cu Olanda, afirmand ca banuieste un complot al celor de la Ajax, care nu ii folosesc pe Lobont si pe Mitea tocmai fiindca se apropie partida de la Rott
Victor Piturca s-a declarat ieri nemultumit de "stranierii" pe care ii are in vedere pentru meciul cu Olanda, afirmand ca banuieste un complot al celor de la Ajax, care nu ii folosesc pe Lobont si pe Mitea tocmai fiindca se apropie partida de la Rotterdam. "Am vorbit cu Mitea si mi-a spus ca a avut o discutie cu antrenorul sau. I s-a raspuns ca deocamdata va fi doar rezerva si ca sa-si vada de treaba ca va juca. E ciudat insa, pentru ca el nu a jucat la Ajax nici inainte de partida cu Olanda de la Bucuresti, iar antrenorul ii spune ca o sa joace din nou, dar nu acum. Iar Lobont nu a fost lasat zilele astea sa joace nici la echipa a doua. Nu sunt sigur ca din aceasta cauza nu joaca, dar noi asa banuim", a explicat selectionerul. Apoi Piturca a abordat "cazul Tiberiu Ghioane", jucator care a revenit la Dinamo Kiev dupa o "evadare" de doua saptamani in care a anuntat ca se lasa de fotbal, apoi i s-a confesat unui prieten ca nu mai vine la echipa nationala" fiindca in lot sunt "mutre dubioase". "E grav daca a spus asta si nu va mai fi convocat. Dar mie imi este greu sa cred ca a zis ca sunt mutre sau figuri dubioase la lot. Noi am incercat sa dam de el la telefon, dar nu a raspuns. Sigur ca nu e normal ca el sa se ascunda asa, e obligatia jucatorilor sa raspunda la telefon cand sunt cautati. Dar pe Tibi il cunoaste toata lumea, se stie ca are un comportament diferit. El trebuie sa inteleaga faptul ca eu n-am spus niciodata ca el e vinovat de infrangerea cu Olanda de la Bucuresti", a subliniat Piturca, precizand ca actualul mandat in functia de selectioner este mai greu decat precedentul. Victor Piturca a mai anuntat si ca situatia lui Cristi Chivu, accidentat la glezna duminica, in meciul AS Roma - Lazio, nu il ingrijoreaza. "A fost mai mult o sperietura, nu e nimic grav. El e bine acum si sper sa joace in etapa viitoare", a explicat Piturca. In ciuda optimismului afisat de Piti, presa italiana de ieri a dat ca sigura absenta lui Chivu din lotul Romei in acest week-end, cand gialorossi intalnesc pe Udinese.
Mutu convocat pentru meciul cu Olanda
Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri ca il va convoca pe Adrian Mutu pentru meciul cu Olanda indiferent daca acesta va prinde sau nu vreun meci oficial pana pe 4 iunie. "Il voi convoca oricum pe Mutu, pentru ca el este un jucator foarte valoros. La fel voi face si cu Lobont si Mitea. Eu am discutat cu Mutu si mi-a spus ca spera sa joace in ultimul joc din campionat al lui Juventus si ca e pregatit fizic si psihic sa intre pe teren. Capello i-a garantat ca va fi pastrat la Juventus si din sezonul urmator", si-a explicat selectionerul alegerea. Asa cum se stie, lui Adrian Mutu ii expira suspendarea de sapte luni pe data de 24 mai, astfel incat el ar putea prinde un joc oficial cu Juventus, pe data de 1 iunie, cu Cagliari, in ultima etapa din Serie A. La instalarea in functia de selectioner, Piturca anunta ca il va convoca pe Mutu doar dupa ce acesta va avea cateva meciuri oficiale in picioare. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.