Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri o parte din lotul care va fi convocat duminica pentru intalnirea amicala de marti, de la Bacau, dintre Romania si Moldova. Intalnirea a fost perfectata pentru a-i da posibilitatea lui Piti sa vada pe cine s
Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri o parte din lotul care va fi convocat duminica pentru intalnirea amicala de marti, de la Bacau, dintre Romania si Moldova. Intalnirea a fost perfectata pentru a-i da posibilitatea lui Piti sa vada pe cine se poate baza in Olanda, pe 4 iunie, cand are loc un meci de a fi sau a nu fi in cursa de calificare la CM din 2006. Printre jucatorii nominalizati ieri de selectioner se afla Claudiu Niculescu, golgeterul la zi al campionatului, Cosmin Pascovici, unul dintre cei mai in forma fundasi, si Mihaita Plesan, in ciuda locului ocupat de Universitatea in clasament, si alti cativa amintiti in cursul conferintei de ieri. Intregul lot urma sa fie stabilit aseara, dupa incheierea tuturor partidelor etapei a 27-a. "Pentru acest meci voi convoca 18 jucatori din tara, plus doi din strainatate. Stranierii sunt Razvan Cocis si Bogdan Lobont, ultimul urmand sa vina numai daca nu va fi oprit sambata in lotul lui Ajax. Niculescu a fost mereu in atentia mea asa ca nu ar trebui sa fie o surpriza. In rest, voi chema si jucatori cu state vechi, dar mai mult dintre cei care nu prea au frecventat echipa nationala, pentru a gasi solutii pentru posturile deficitare", a spus Piturca. Antrenorul primei reprezentative a adaugat ca ii va chema la meciul cu Moldova si pe Florentin Dumitru, si Daniel Niculae, chiar daca ei vin dupa perioade mai lungi de inactivitate din cauza unor accidentari. "Nu voi convoca insa nici un jucator de la Bacau, chiar daca jucam acest amical acolo. Numai cand jucam in Giulesti o sa iau de la Rapid", i-a ironizat selectionerul pe fanii alb-visiniilor, care s-au suparat la meciul Nationalei cu Olanda, din martie, disputat in Giulesti fara vreun rapidist in lot. "Postul de fundas stanga ma ingrijoreaza cel mai mult pentru ca Rat nu poate juca cu Olanda. O solutie ar fi Gigel Coman, care, chiar daca nu joaca pe acest post, il voi incerca cu Moldova. De asemenea, despre Pompiliu Stoica am auzit lucruri bune, joaca titular meci de meci. Domnul Apolzan va merge la Moscova sa il urmareasca", a afirmat selectionerul. Pana sa afle daca se poate baza pe fostul sau elev de la Steaua, Piti va miza in meciul cu Moldova pe constanteanul Pascovici. Intrebat in ce relatii se mai afla cu portarul echipei Dinamo, Bogdan Stelea, Victor Piturca a raspuns: "N-am mai vorbit cu el. Eu nu m-am impuns cu Stelea, pur si simplu am dat o declaratie, iar el a raspuns. A zis ca nu il intereseaza parerea selectionerului, asa ca probabil nu il intereseaza nici echipa nationala".
Reunirea echipei nationale pentru partida cu Republica Moldova va avea loc duminica, la ora 10.00, la Casa Fotbalului, plecarea spre Bacau fiind programata pentru aceeasi zi, de la ora 11.30, de pe Aeroportul militar Otopeni. Duminica seara, de la ora 19.00, pe stadionul din Bacau va avea loc antrenamentul oficial, urmat de o conferinta de presa, iar luni dimineata jucatorii vor iesi la o plimbare intr-un parc din localitate. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.