Romania a urcat cinci locuri, de pe 17 pe 12, in clasamentul european pe natiuni la handbal masculin si doua in ierarhia feminina, de pe pozitia 10 pe 8, urmand sa incrie in sezonul 2005/2006 al cupelor europene cate cinci formatii. Federatia Europea
Romania a urcat cinci locuri, de pe 17 pe 12, in clasamentul european pe natiuni la handbal masculin si doua in ierarhia feminina, de pe pozitia 10 pe 8, urmand sa incrie in sezonul 2005/2006 al cupelor europene cate cinci formatii. Federatia Europeana de Handbal a dat publicitatii ieri clasamentele europene pe natiuni, in functie de care se repartizeaza fiecarei federatii numarul de echipe participante in sezonul viitor in cupele europene.
La feminin, Romania a urcat doua pozitii fata de sezonul trecut, de pe locul 10 pe 8, acumuland un punctaj de 45,67, fapt care ii permite sa inscrie cinci echipe in cupele europene (la fel ca anul trecut), cate una in Liga Campionilor, Cupa EHF si Cupa Cupelor si doua in Challenge Cup.
Pe prima pozitie se situeaza, din nou, Danemarca, cu un punctaj total de 115,11, nordicele urmand sa inscrie tot cinci echipe, dar in primele trei cupe europene ca valoare (doua in Liga Campionilor, doua in Cupa EHF si una in Cupa Cupelor). "Podiumul" valoric este neschimbat fata de acest sezon, cu Danemarca, Ungaria si Spania. Un salt important l-a reusit handbalul din Romania la masculin, urcand de pe locul 17 european, pe 12, cu un total de 29,42 de puncte. Numarul de echipe pe care le poate inscrie Romania in cupele europene din viitorul sezon este acelasi ca la feminin, cinci, distribuite similar pe competitii.
Primele trei locuri in clasamentul european masculin sunt detinute de Spania (134.56 puncte), Germania si Slovenia. Primele doua clasate au dreptul sa inscrie cate 3 echipe in Liga Campionilor si cate doua in Cupa EHF si Cupa Cupelor. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.