Grupul german E.ON a anuntat, zilele trecute, ca vinde divizia imobiliara Viterra companiei Deutsche Annington, divizie a firmei britanice de investitii private Terra Firma, pentru circa 7 miliarde de euro (9 miliarde de dolari), cu mult peste estima
Grupul german E.ON a anuntat, zilele trecute, ca vinde divizia imobiliara Viterra companiei Deutsche Annington, divizie a firmei britanice de investitii private Terra Firma, pentru circa 7 miliarde de euro (9 miliarde de dolari), cu mult peste estimarile pietei, informeaza Mediafax.
Analistii se asteptau ca vanzarea, care va fi cea mai importanta tranzactie privata de pe piata rezidentiala germana, sa se ridice la 5,5-6 miliarde de euro, suma care sa includa si datoriile.
E.ON, cel mai important grup de utilitati din Europa, din punctul de vedere al valorii de piata, se asteapta sa obtina un castig de circa 2,4 miliarde de euro din aceasta operatiune.
Anul trecut, Terra Firma a cumparat activele imobiliare ale grupului german de utilitati RWE, formate din 4.500 de apartamente, cu o valoare estimata la 225 de milioane de euro.
E.ON a decis sa vanda Viterra, cea mai mare firma de proprietati rezidentiale a Germaniei, proprietara a 151.000 de apartamente, pentru a se concentra asupra activitatilor de baza din domeniul energiei. Un alt motiv al vanzarii il reprezinta necesitatea ca E.ON sa se conformeze, pana in 2007, reglementarilor existente in Statele Unite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.