Lichiditatea bursiera a atins, ieri, un nivel neobisnuit de ridicat, de peste 226 miliarde lei, in conditiile in care tranzactiile cu titlurile SIF-urilor au reprezentat circa 80 la suta din rulajul total, si anume de 164 miliarde lei. Informatiile p
Lichiditatea bursiera a atins, ieri, un nivel neobisnuit de ridicat, de peste 226 miliarde lei, in conditiile in care tranzactiile cu titlurile SIF-urilor au reprezentat circa 80 la suta din rulajul total, si anume de 164 miliarde lei. Informatiile preluate de o parte a presei centrale, conform carora senatorii din cadrul Comisiei Buget-Finante ar fi cazut la un acord de majorare a pragului de detinere la SIF-uri pana la 1 la suta, au condus la cresterea pietei SIF-urilor cu mult peste nivelul pietei in ansamblu, si anume cu 4,58 la suta. Cea mai mare apreciere, de 5,43 la suta, a apartinut titlurilor SIF Transilvania, care au inchis la un curs de 13.600 lei pe actiune, urmate de cele ale SIF Muntenia, ce au castigat 5,36 procente pana la o cotatie de 8.850 lei pe actiune. Actiunile SIF Banat-Crisana, care, ca de obicei, au facut obiectul unor tranzactii importante in valoare de peste 79 miliarde lei, au crescut cu 4,80 la suta pana la pretul de 13.100 lei pe actiune, in timp ce actiunile SIF Moldova au consemnat o apreciere de 3,92 la suta pana la 10.600 lei pe actiune. SIF Oltenia a inregistrat titlul cel mai putin dinamic din piata, cu o apreciere de 3,28 la suta pana la valoarea de 12.600 lei pe actiune. Ca marime a rulajului, dupa SIF Banat-Crisana s-a clasat SIF Oltenia, cu 33,6 miliarde lei si SIF Moldova, cu 27,9 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.