Ieri a fost ultima zi de desfasurare a Conventiei Internationale a IMM-urilor - WASME, dupa ce, timp de trei zile, evenimentul organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) a reunit la Bucuresti peste sapte su
Ieri a fost ultima zi de desfasurare a Conventiei Internationale a IMM-urilor - WASME, dupa ce, timp de trei zile, evenimentul organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) a reunit la Bucuresti peste sapte sute de oameni de afaceri din 46 de tari. In cadrul sedintei de inchidere a fost adoptata declaratia de la Bucuresti care are la baza concepte si principii privind pregatirea IMM-urilor pentru economia bazata pe cunostinte.
In cele trei zile, participantii la Conventie au avut prilejul, atat in cadrul celor doua sesiuni plenare, cat si al celor cinci sesiuni de lucru si a noua mese rotunde, sa promoveze cele mai bune practici si mecanisme privind consolidarea relatiilor intre Intreprinderile Mici si Mijlocii, sa constate pe baza studiilor de caz ca economia bazata pe cunostinte trebuie sa mearga mana in mana cu modelul economiei traditionale actuale. Studiile si analizele prezentate au demonstrat ca revolutia cunostintelor are la fel de profunde si ample implicatii economice, sociale si politice ca si revolutia industriala, care a generat economia si democratia industriala ce predomina in prezent.
Participantii au ajuns la concluzia ca rezultatul revolutiei cunostintelor il reprezinta noua economie bazata pe cunostinte, care se deosebeste radical de precedentele tipuri de economii. In esenta, economia bazata pe cunostinte se caracterizeaza prin transformarea acestora in materie prima, capital, produse - factori de productie esentiali ai economiei - si prin procese economice in cadrul carora generarea, vanzarea, cumpararea, invatarea, stocarea, dezvoltarea, partajarea si protectia cunostintelor devin predominante si conditioneaza decisiv obtinerea de profit si asigurarea sustenabilitatii firmelor si economiei pe termen lung.
Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, a spus ca manifestarea de la Bucuresti este singura manifestare internationala de acest gen ce a avut loc in Romania. In cadrul sedintei de inchidere de ieri a fost adoptata declaratia de la Bucuresti care are la baza concepte si principii privind pregatirea IMM-urilor pentru economia bazata pe cunostinte. Totodata, participantii au stabilit ca urmatoarea conferinta sa aiba loc in Coreea de Sud, prilej cu care viitorilor organizatori le-a fost inmanat drapelul Asociatiei Mondiale WASME.
Presedintele WASME, Marielou Guerrero a anuntat primirea unor noi membri in cadrul organizatiei si a salutat disponibilitatea Consiliului International pentru Afaceri Mici si MIjlocii - ICSB de a coopera cu WASME. "Consider ca legatura dintre organizatiile noastre, una reprezentand partea de cercetare si academica, iar noi partea tehnica, pragmatica, traditionala va aduce numai beneficii unitatilor economice pe care le reprezentam", sustine presedinta WASME. In incheierea lucrarilor de la Bucuresti, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu a transmis mesajul presedintelui Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu, care si-a exprimat convingerea ca, "Prestigioasa reuniune internationala desfasurata la Bucuresti a identificat directii si cai de actiune a IMM-urilor in conformitate cu cerintele actuale ale pietei mondiale".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.