Compania Alcatel va renunta la societatea producatoare de telefoane mobile, pe care a creat-o impreuna cu consortiul de telefonie si televiziune chinez TCL, schimband cele 45 de procente detinute in cadrul TCL&Alcatel Mobiles Phones (T & A HK), in va
Compania Alcatel va renunta la societatea producatoare de telefoane mobile, pe care a creat-o impreuna cu consortiul de telefonie si televiziune chinez TCL, schimband cele 45 de procente detinute in cadrul TCL&Alcatel Mobiles Phones (T & A HK), in valoare de 6,4 milioane de euro, in actiuni TCL, au anuntat oficialitatile companiei citate de Associated Press. Operatiunea, care este impotriva intentiilor TCL de extindere pe piata internationala, survine pe fundalul unei pierderi de incredere a firmei franceze in piata telefoniei mobile si al intensificarii concurentei, atat interne, cat si internationale. T & A HK va deveni o filiala a TCL, care o va folosi apoi pentru cucerirea pietelor europene. La randul sau, TCL, cel de-al doilea mare fabricant de telefoane mobile din China, se afla in parteneriat cu firma Thomson pentru fabricarea de televizoare, insa experientele de pana acum din afara Chinei nu i-au permis sa-si amelioreze rezultatele financiare, iar vanzarile de telefoane mobile au scazut cu 24 la suta in 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.