Vanzarile efectuate prin intermediul farmaciilor de pe 13 piete mondiale, care au o pondere de peste doua treimi in totalul global, s-au ridicat la 354 miliarde de dolari in anul financiar incheiat in luna martie, informeaza Mediafax, ceea ce inseamn
Vanzarile efectuate prin intermediul farmaciilor de pe 13 piete mondiale, care au o pondere de peste doua treimi in totalul global, s-au ridicat la 354 miliarde de dolari in anul financiar incheiat in luna martie, informeaza Mediafax, ceea ce inseamna o majorare de 6 procente a incasarilor din vanzarea de medicamente.
Pe primele cinci piete europene, vanzarile s-au majorat cu 4 la suta, cu un procent mai putin decat in intervalul februarie 2004 - februarie 2005.
Avansul inregistrat in America de Nord a fost de 7 procente, in scadere, de asemenea, cu un procent, iar in Japonia cresterea a fost de 3 la suta, fata de majorarea precedenta de 2 la suta. In ultimii ani, vanzarile din sectorul de profil au cunoscut un ritm mai lent de crestere, fiind afectate de concurenta medicamentelor brevetate si a masurilor guvernamentale privind reducerea fondurilor alocate sanatatii.
Cel mai rapid ritm de dezvoltare a fost inregistrat de medicamentele care reduc nivelul de colesterol. Acestea au consemnat vanzari de 27 miliarde de dolari si o rata de crestere de 10,9 procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.