Taxa de bariera in statiunea Mamaia ar putea fi desfiintata in 2005 sau cel tarziu in 2006, a declarat ieri prefectul de Constanta, Dan Culetu, precizand ca documentatia in acest sens s-ar afla deja pe masa ministrului Vasile Blaga. In cazul in care
Taxa de bariera in statiunea Mamaia ar putea fi desfiintata in 2005 sau cel tarziu in 2006, a declarat ieri prefectul de Constanta, Dan Culetu, precizand ca documentatia in acest sens s-ar afla deja pe masa ministrului Vasile Blaga. In cazul in care acesta isi va da avizul favorabil, proiectul va face obiectul unei Hotarari de Guvern, iar taxa de bariera va fi desfiintata in termen de 30 de zile, in urma unei notificari pe care prefectul trebuie sa o trimita Primariei Constanta.
Daca ministrul Vasile Blaga va avea o alta pozitie, termenul legal acceptat de lege ramane sfarsitul anului 2006, a precizat prefectul, facand referire la primirea Romaniei in Uniunea Europeana, cand, potrivit normelor europene, trebuie respectat dreptul la libera circulatie.
Barierele din Mamaia urmeaza sa fie reactivate din 1 iunie. Sistemul de taxare este aplicat in trei puncte ale statiunii Mamaia, iar taxa de acces in statiune va fi aplicata in cazul tuturor autoturismelor care nu au numar de inmatriculare in judetul Constanta.
Contravaloarea taxei, instituita in urma cu trei ani prin hotarare de Consiliu Local, este de 25.000 de lei pentru fiecare intrare si se achita la casieriile de la bariere; 34.000 de lei pentru abonament pentru 24 de ore si se achita la casieriile de la bariere sau la dispeceratul statiei de taxare; 201.000 de lei pentru abonament de sapte zile si se achita la casieriile de la bariere sau la dispeceratul statiei de taxare si 2.173.000 de lei pentru abonament pentru intregul sezon estival si se achita la dispeceratul statiei de taxare sau la casieria de la Centrul de Informare Cetateni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.