Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din Unitatile Sanitare si Balneare (TESA) sustin ca sindicatele au semnale ca unii directori de spitale, pentru a se incadra in cifrele de buget sarac, vor trece
Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din Unitatile Sanitare si Balneare (TESA) sustin ca sindicatele au semnale ca unii directori de spitale, pentru a se incadra in cifrele de buget sarac, vor trece la diminuarea unor drepturi cu greu castigate de toate sindicatele, cum ar fi reducerea sau anularea celor 20 de tichete de masa lunare. In aceste conditii, sindicatele TESA din sistemul balnear vor convoca in regim de urgenta Consiliul National al federatiei, in 30 mai. Sindicatele vor cere Ministerului Sanatatii si celui de Finante, precum si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa rezolve problemele din domeniu, avand in vedere ca "deficitul financiar in care se gasesc, in prezent, unitatile sanitare afecteaza grav starea de sanatate a populatiei". Asociatia Spitalelor din Romania a avertizat autoritatile asupra dezastrului din sistemul sanitar, din cauza fondurilor insuficiente alocate anual sanatatii si a utilizarii fondului special pentru mentinerea echilibrului macroeconomic, solicitand o repartitie realista a banilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.