Cu ochii la suetele plicticoase ale Diviziei A ori la smardoielile lui Meme Stoica scapam din vedere debandada care se petrece in "B", indeosebi in Seria a II-a. Ne referim desigur la ascensiunea bine dirijata a unei echipe dintr-un catun din preajma
Cu ochii la suetele plicticoase ale Diviziei A ori la smardoielile lui Meme Stoica scapam din vedere debandada care se petrece in "B", indeosebi in Seria a II-a. Ne referim desigur la ascensiunea bine dirijata a unei echipe dintr-un catun din preajma Capitalei de care n-ar fi auzit nimeni daca nu s-ar fi intamplat sa fie cel mai important aeroport al tarii pe acolo. (Bine ca stabilimentului care adaposteste avioane si stewardese producatoare de copii din flori - Mircea Sandu stie bine asta - i s-a schimbat numele in "Henri Coanda", ca Otopeni suna, vorba lui Petre Roman, "ca dracu'".) V-ati dat, asadar, seama despre ce panarama de echipa este vorba. Nu ne-ar inspaimanta chiar atat de mult aceasta eventualitate de a suporta in primul esalon fotbalistic o formatie pe al carei gazon paste in cursul saptamanii vita aia de Fulga, ca doar ne-am mai pricopsit acum vreo cinci ani cu o panarama de echipa de prin Bragadiru, patronata de un magraon caruia i s-a pierdut urma de nu mai stim cand, insa in acest caz situatia e mai nasoala, intrucat in spatele acestei sustineri a bezmeticilor de la FC Otopeni se pare ca se afla insusi Mitica Dragomir.
Ciudate preocupari mai are si omul asta. Din cate ne amintim, in toamna lui '96, atunci cand a fost votat de catre dubiosii sai acoliti in functia de presedinte al LPF, a promis ca, dupa ce a preluat spre asa-zisa organizare in Divizia A, va face acelasi lucru cat mai repede posibil si cu "B"-ul, insa nu numai ca nu s-a tinut de cuvant, dar nici n-a mai amintit vreodata de aceasta idee, probabil pentru a nu-i lasa pe Mircea Sandu & clica fara prea multe ocupatii. Nu, cealampadiul de la liga n-are nici un interes sa vada Otopeniul pe coclaurile Diviziei A, ci sa comercializeze locul echipei de langa hangare in favoarea Universitatii Craiova ori a formatiei din Valcea, judet pe care el cica il reprezinta in Parlament. Nu s-a mai pomenit asemenea ticalosie dezgustatoare de la promovarea in urma cu un sfert de veac a Viitorului Scornicesti, echipa din satul lui Ceausescu, nemernicie la care Mitica a fost actionar principal la vremea respectiva.
Ciudatenia si mai mare este ca, pentru indeplinirea acestui scop, Mitica a ajuns sa se certe cu prim-snapanul din preajma sa, Vali Alexandru, "cel mai bun functionar din tara", cum ii spunea in urma cu niscai ani, care nu numai ca este originar din orasul Mitei Baston, una dintre contracandidatele la promovare, dar mai are si un fecior in staff-ul executiv al Petrolului Ploiesti. Va mai amintiti ce circ a facut Valerica acum vreo doua saptamani dupa meciul dintre Petrolul si FC Sibiu, cand le-a spus jandarmilor "Paziti-i, baga-mi-as p... in gura lor de arbitri", iar asta in conditiile in care in respectiva brigada se afla un neispravit despre care Dragomir le spunea observatorilor ca i-ar fi un fel de nepot, asa ca sa aiba grija de el. Victoria lui Mitica si ingenuncherea fara cracnire a lui Vali Alexandru s-a putut observa etapa trecuta, cand FC Otopeni a trecut pe primul loc dupa ce a invins in deplasare pe Petrolul cu 2-0, intr-un meci disputat la Brasov, dar contand pe terenul ploiestenilor, care aveau stadionul suspendat in urma amintitelor incidente de la meciul cu FC Sibiu. Asa se face ca evadatul din Balcesti a ajuns sa spurce si Divizia B, arza-l-ar catranul si focul iadului.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.