Sporting Lisabona, echipa la care este legitimat Marius Niculae, si TSKA Moscova vor juca in aceasta seara, de la ora 21,45, finala Cupei UEFA, prima in noul format (cu sistemul grupelor) impus de forul european. Partida se va juca la Lisabona, pe St
Sporting Lisabona, echipa la care este legitimat Marius Niculae, si TSKA Moscova vor juca in aceasta seara, de la ora 21,45, finala Cupei UEFA, prima in noul format (cu sistemul grupelor) impus de forul european. Partida se va juca la Lisabona, pe Stadionul "Joao Alvalade", fiecare dintre cele doua echipe aflandu-se in premiera in finala Cupei UEFA (Sporting a castigat o competitie intercluburi, Cupa Cupelor, in sezonul 1963-64, 3-3 si 1-0 la rejucare cu MTK Budapesta). Daca va castiga finala, Sporting va fi a cincea echipa care va cuceri un trofeu european pe teren propriu. Sporting a jucat 14 meciuri in actuala editie a Cupei UEFA, castigand 9, terminand 2 la egalitate si pierzand 3. Atacantul brazilian Liedson a marcat 9 goluri si este al doilea marcator in acest sezon, dupa Alan Shearer (Newcastle United), cu 11 goluri, "cotofenele" fiind oprite in "sferturi" de Sporting. TSKA este, in schimb, echipa cu cel mai lung parcurs in actualul sezon al cupelor europene, debutand in turul II preliminar al UEFA Champions League (a ajuns pana in faza grupelor, de unde a trecut in Cupa UEFA). TSKA Moscova este prima echipa rusa care atinge o finala europeana in ultimii 30 de ani. Doar Dinamo Moscova reusise aceasta performanta anterior, dar a pierdut cu 2-3 finala Cupei Cupelor, in fata lui Glasgow Rangers, in 1972. TSKA a jucat in actualul sezon si cu celelalte doua mari echipe din Portugalia, FC Porto, in Liga Campionilor (0-0 in deplasare si 0-1 pe teren propriu), si Benfica, in Cupa UEFA (2-0 si 1-1). Dupa ce a venit din UEFA Champions League, TSKA Moscova a disputat opt meciuri in Cupa UEFA. Brazilienii Vagner Love si Daniel Carvalho sunt cei mai buni marcatori, cu cate trei goluri. Finala va reprezenta cel de-al 19 joc european disputat in actualul sezon de TSKA (record egalat). Sporting este pe locul doi in campionat, cu o etapa inainte de final, la trei puncte de liderul Benfica (a pierdut sambata meciul direct cu 0-1), iar TSKA ocupa locul 12 in Rusia, cu opt puncte acumulate in cinci partide (mai are trei restante). Stadionul "Joao Alvalade", construit langa vechea arena, are o capacitate de 52.000 de locuri si a gazduit cinci meciuri la Euro 2004. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.