Conducerea Minei Capeni-Baraolt a solicitat autoritatilor locale din judetul Covasna sprijin pentru ca mina sa nu fie inchisa inainte de 2007.
Directorul minei, Feher Zoltan, a atras atentia ca Executivul nu este pregatit pentru a face fata un
Conducerea Minei Capeni-Baraolt a solicitat autoritatilor locale din judetul Covasna sprijin pentru ca mina sa nu fie inchisa inainte de 2007.
Directorul minei, Feher Zoltan, a atras atentia ca Executivul nu este pregatit pentru a face fata unei eventuale privatizari a sectorului minier si nici nu exista o legislatie in acest sens. Administratia a solicitat autoritatilor sa intervina si pentru deblocarea sechestrului pus de DGFP Covasna pe activele societatii, precum si pentru inghetarea datoriilor acumulate in decursul anilor catre stat. Directia Generala a Finantelor Publice Covasna a pus sechestru in luna aprilie pe 32 de basculante din cele 60 din dotarea minei, pentru recuperarea sumelor datorate statului, iar licitatia, care trebuia sa aiba loc in 26 aprilie, a fost amanata, conducerea Minei solicitand in paralel si suspendarea licitatiei bunurilor scoase la vanzare. In prezent, la Mina Capeni sunt angajate 404 persoane, in conditiile in care in 1989 aici lucrau peste 3.500. In cursul anului trecut, au fost disponibilizati peste 200 de angajati, iar pentru anul viitor este preconizat un nou val de disponibilizari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.