Mihai Stoica, presedintele executiv al FC Steaua, a primit ieri sanctiunea maxima din partea Comisiei de Disciplina a FRF, fiind suspendat pentru un an si amendat cu 5370 de euro! Stoica l-a lovit sambata, in minutul 75 al meciului Steaua - CFR Cluj,
Mihai Stoica, presedintele executiv al FC Steaua, a primit ieri sanctiunea maxima din partea Comisiei de Disciplina a FRF, fiind suspendat pentru un an si amendat cu 5370 de euro! Stoica l-a lovit sambata, in minutul 75 al meciului Steaua - CFR Cluj, pe Ion Radu, suporter stelist cu abonament la tribuna I. Desi Stoica si Radu s-au impacat ieri dimineata, comisia prezidata de interimarul Al. Boc (foto) (dupa demisia lui Doru Viorel Ursu) nu a tinut cont de acest lucru. "Este pedeapsa maxima, dar normala. Am fost incadrat la vatamare corporala. Totusi, voi ataca decizia daca suporterul respectiv nu va prezenta un certificat medico-legal. Daca acesta va aduce un astfel de act, nu voi mai face apel", a spus Stoica. Este posibil ca Radu, dupa impacarea de ieri, sa renunte sa mai prezinte acest certificat, pe care a anuntat inca a doua zi dupa incident ca si l-a scos de la IML. Astfel, este posibil ca Stoica sa obtina o reducere a pedepsei de 3-6 luni la Comisia de Apel, for care este recunoscut pentru blandetea sa. Stoica a mai adaugat ieri ca "decizia a venit si ca urmare a celor spuse si scrise", aluzie la presiunile facute de presa, de suporteri, de oamenii de fotbal si chiar de Agentia Nationala pentru Sport. Alexandru Boc a spus ca decizia a fost luata conform articolului 72, punctele 1 si 2. "Stoica si-a recunoscut fapta. A spus doar ca a fost provocat, dar n-a putut proba acest lucru. A venit cu o caseta si a spus ca a lovit doar o data. Asta am vazut si noi. In plus, credem ca actiunea sa a fost premeditata, deoarece a renuntat la sacou, a fugit spre suporter, a lovit fara avertisment", a declarat Boc. Un membru al comisiei, Gh. Nedelescu, a precizat ca "Meme a fost spasit, cuminte" si ca si-a facut "mea culpa".
Dupa decizia de ieri, conform regulamentelor, Stoica nu mai poate reprezenta FC Steaua in relatiile cu FRF, LPF si alte cluburi. De asemenea, Stoica nu mai poate sta pe banca tehnica si nu are drept de semnatura in actele oficiale al clubului din Ghencea. El poate ramane insa presedinte executiv. Astfel, este posibil ca Valeriu Argaseala, director executiv al FC Steaua, sa preia dreptul de semnatura al lui Stoica, nefiind nevoie sa fie numit si in functia acestuia. (B.G.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.