Ieri, IBM a anuntat in Romania extinderea familiei de produse de storage din clasa midrange prin introducerea unui nou sistem de stocare de 4Gbps. Noul IBM TotalStorage DS4800 are preturi comparative cu CX700 de la EMC si EVA500 de la HP si in plus o
Ieri, IBM a anuntat in Romania extinderea familiei de produse de storage din clasa midrange prin introducerea unui nou sistem de stocare de 4Gbps. Noul IBM TotalStorage DS4800 are preturi comparative cu CX700 de la EMC si EVA500 de la HP si in plus ofera o performanta de doua ori mai mare, ceea ce il face unul dintre cele mai rapide sisteme de stocare pe discuri magnetice existente pe piata in acest moment. Dupa masurarea performantelor si testarea de catre Storage Performance Council, DS4800 a impus un nou standard de performanta pentru serverele de stocare din clasa midrange, fiind capabil sa opereze la mai mult de 42,000 SPC-1 IOPS. DS4800 a reusit aceste performante datorita arhitecturii de inalta performanta ce incorporeaza tehnologia de 4 gigabiti pe secunda.
"Noul DS4800 de la IBM este ideal pentru clientii care detin calculatoare ultraperformante si care stocheaza si utilizeaza mari cantitati de date pentru programe care necesita latime de banda mare (high-bandwidth) si prelucrare de aplicatii complexe, cum sunt cele din segmentele energie, divertisment si cercetare stiintifica", a declarat Rich Lechner, vicepresedinte al diviziei de stocare de date a IBM. "Cu performanta superioara demonstrata de DS4800, consideram ca introducem o alternativa noua irezistibila pentru clientii nostri, care nu poate fi egalata de produsele EMC sau HP din aceeasi clasa". Potrivit detaliilor furnizate de Marius Vasile - Storage Sales Specialist in cadrul IBM Romania si de Roland Leins - IBM Director de vanzari pentru solutiile de stocare in regiunea CEMA, DS4800 ofera o scalabilitate de pana la 67TB a capacitatii de stocare. De asemenea, acesta este proiectat sa furnizeze capabilitati de "failover", disponibilitate si integritate a datelor substantial imbunatatite, toate acestea fiind administrate si operate printr-o interfata grafica (GUI) foarte usor de utilizat. De asemenea, DS4800 are suport integrat pentru noua optiune de back-up a bazelor de date IBM DB2 Universal Database pentru medii de operare AIX.
DS4800 este proiectat pentru a opera in medii de operare eterogene cum ar fi AIX, HPUX, Solaris, Windows si diferite versiuni de Linux pe platforme Intel sau POWER. IBM TotalStorage Productivity Center furnizeaza capabilitati avansate de administrare, monitorizare, dimensionare si instrumente de raportare pentru noul DS4800. Are suport pentru cele mai cunoscute versiuni de Clustering, cum ar fi HACMP de la IBM, dar si Microsoft Novell Clustering Steeleye Lifekeeper si Veritas VCS. IBM TotalStorage DS4800 are doua modele 82A si 84A. Acestea pot fi comandate incepand cu data de 17 iunie. IBM TotalStorage SAN Volume Controller, versiunea 2.1.1., este disponibil din 13 mai 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.