Electricité de France (EDF) va plati sapte miliarde de euro (noua miliarde de dolari) pentru preluarea celei de-a doua mari companii italiene de utilitati publice, Edison, jumatate din suma fiind platita in numerar, a precizat o sursa din cadrul gig
Electricité de France (EDF) va plati sapte miliarde de euro (noua miliarde de dolari) pentru preluarea celei de-a doua mari companii italiene de utilitati publice, Edison, jumatate din suma fiind platita in numerar, a precizat o sursa din cadrul gigantului francez, transmite Mediafax.
La inceputul acestei luni, EDF a inaintat, impreuna cu grupul milanez furnizor de utilitati AEM, o oferta comuna de preluare a Edison.
Daca EDF ar fi ales sa achizitioneze Edison pe cont propriu, ar fi platit 13 miliarde de euro, a mentionat aceeasi sursa. Compania franceza detine 18 procente din actiunile Italenergia, care guverneaza grupul Edison, controland astfel 62 la suta din capital. EDF si AEM au hotarat, vineri, sa ofere actionarilor companiei italiene suma de 1,86 euro pe actiune, cu aproape 10 procente peste cotatia de 1,695 euro, stabilita la inchiderea Bursei.
Presedintele EDF, Pierre Gadonneix, a declarat ca intentioneaza sa lanseze oferta incepand cu luna iulie, dupa primirea aprobarii din partea autoritatilor europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.