Ieri, presedintele FR Box, Rudel Obreja, a anuntat intr-o conferinta de presa ca pugilistii cubanezi nu vor participa la "Centura de Aur - Omniasig", desi oficialii romani erau dispusi sa suporte costurile de transport ale delegatiei de peste Ocean.
Ieri, presedintele FR Box, Rudel Obreja, a anuntat intr-o conferinta de presa ca pugilistii cubanezi nu vor participa la "Centura de Aur - Omniasig", desi oficialii romani erau dispusi sa suporte costurile de transport ale delegatiei de peste Ocean. "Initial, au acceptat invitatia, dar saptamana trecuta ne-au trimis un fax prin care spuneau ca nu vin daca nu le platim transportul. Am cautat sponsori, pentru ca FRB nu-si putea permite sa plateasca 18.000 de euro, si am rezolvat problema. Joi, i-am anuntat ca platim totul numai sa vina, dar ne-au raspuns ca nu mai au timp sa organizeze plecarea spre Bucuresti", a declarat Obreja, adaugand ca se indeplinisera si toate formalitatile legate de vize. In aceste conditii, o parte din banii alocati pentru transportul cubanezilor au devenit bonus pentru premierea invingatorilor. Din pacate, de la startul competitiei care va aduna in Sala "Ioan Kunst Ghermanescu", incepand de azi si pana sambata, peste 110 sportivi din zece tari, s-au mai consemnat alte doua forfait-uri, Germania si Kazahstan anuntand ca nu vor participa la editia din acest an. In ciuda acestor absente de marca, antrenorul Francisc Vastag a spus ca editia din acest an va fi cu mult mai puternica decat cea precedenta si ca-i va trimite in ring pe toti pugilistii care se afla in pregatire la lotul tricolor.
Presedintele FR Box, Rudel Obreja, a declarat, ieri, ca doi pugilisti turci vor face parte din delegatia Romaniei pentru Cupa Mondiala pe echipe, intreceri care se vor desfasura peste doua luni, in Rusia. "La Cupa Mondiala sunt prevazute premii substantiale, numai la editia precedenta valoarea acestora fiind de 100 000 de euro. Anul acesta vom concura, in premiera, si cu doi pugilisti turci, lucru permis de regulament", a precizat Obreja, adaugand ca in Rusia vor boxa pentru tara noastra vicecampionul olimpic de la Atena la categoria 48 kg, Atagun Yalcinkaya, care va concura de aceasta data la categoria 51 kg si Aydin Selcuk, la categoria 60 kg. De mentionat ca la Cupa Mondiala participa primele opt echipe ale lumii, printre care se numara si galonatele selectionate ale Rusiei, Cubei, SUA si Kazahstan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.