In primul trimestru al acestui an, PIB-ul Japoniei a crescut cu 1,3 la suta fata de trimestrul anterior, contrazicand totalmente previziunile analistilor locali. Acestia pun evolutia respectiva pe seama cresterii considerabile a consumului privat. Pr
In primul trimestru al acestui an, PIB-ul Japoniei a crescut cu 1,3 la suta fata de trimestrul anterior, contrazicand totalmente previziunile analistilor locali. Acestia pun evolutia respectiva pe seama cresterii considerabile a consumului privat. Prognoza initiala pentru acest trimestru era de doar 0,6 la suta. Potrivit unui sondaj realizat de agentia XFN Asia, citat de AFP, ritmul de crestere economica a Japoniei in primul trimestru al anului 2005 este considerat cel mai puternic de la primul trimestru al anului 2004, cand a fost de 1,4 la suta. A urmat, in acest interval, o usoara recesiune tehnica. Cresterea din acest an s-a datorat, de asemenea, investitiilor productive ale intreprinderilor, care s-au majorat cu 2 la suta fata de ultimul trimestru al anului 2004. In schimb, exporturile, traditionalul motor al economiei japoneze, s-au diminuat cu 0,2 la suta fata de ultimul trimestru al anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.