Conventia Mondiala a IMM-urilor, manifestare internationala organizata pentru prima data intr-o tara in tranzitie candidata la Integrarea in UE, a continuat si ieri cu lansarea Portalului de afaceri pentru IMM-uri WASME, primul de acest fel din lume
Conventia Mondiala a IMM-urilor, manifestare internationala organizata pentru prima data intr-o tara in tranzitie candidata la Integrarea in UE, a continuat si ieri cu lansarea Portalului de afaceri pentru IMM-uri WASME, primul de acest fel din lume care va facilita relatiile de vanzare, cumparare, investitii, parteneriate intre intreprinzatori din zeci de tari ale lumii.
A fost inaugurata expozitia de proiecte, studii si carti consacrata IMM-urilor, realizate de organizatii si organisme internationale - WASME, UEAPME, Comisia Europeana a UE, Banca Mondiala, BERD. Actiunea a continuat pe sectiuni de specialitate, astazi desfasurandu-se sedinta plenara cu prezentarea concluziilor.
Manifestarea s-a bucurat de prezenta unor inalte personalitati politice. Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a mentionat ca "intreprinderile romanesti ar trebui sa se concentreze mai mult pe eficientizarea activitatii si mai putin pe extinderea capacitatii". Oficialul european a subliniat ca o atentie deosebita trebuie acordata investitiilor in mediul rural, pentru ca Romania sa aiba o agricultura eficienta si mai competitiva. De aceea, IMM-urile ar trebui sa se gandeasca mai mult la oportunitatile oferite de programul SAPARD. In ceea ce priveste situatia accesarii fondurilor nerambursabile, Jonathan Scheele considera ca exista anumite cerinte privind solicitarile de finantare, raportarea anumitor plati, conditii de derulare a licitatiilor pentru achizitii. ''Desi aceste reguli sunt stricte, ele sunt necesare pentru a asigura transparenta in utilizarea banilor publici. Este vital ca IMM-urile sa cunoasca, sa inteleaga si sa aplice regulile programelor comunitare de asistenta, iar institutiile statului roman trebuie sa fie tot mai bine pregatite pentru a gestiona eficient fondurile de asistenta", a declarat oficialul european.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.