Problematica cresterii limitelor de capital social ramane in atentia companiilor de asigurari.
Conform portalului specializat www.1asig.ro, care citeaza datele transmise de companiile de asigurari, in prezent, capitalizarea pietei asigurarilor
Problematica cresterii limitelor de capital social ramane in atentia companiilor de asigurari.
Conform portalului specializat www.1asig.ro, care citeaza datele transmise de companiile de asigurari, in prezent, capitalizarea pietei asigurarilor se cifreaza la circa 6.380 miliarde de lei.
Primii cinci asiguratori, dupa valoarea primelor subscrise, detin o cota de 31 la suta din valoarea capitalizarii pietei, in timp ce mai mult de jumatate din aceasta valoare reprezinta aportul de capital social al primelor 10 companii de asigurari. Pana la sfarsitul acestui an, companiile de asigurari care practica asigurari de viata si generale, inclusiv RCA, au obligatia sa isi majoreze capitalul social varsat pana la un nivel minim de 160 miliarde de lei. Totodata, pana la 30 iunie 2006, asiguratorii cu activitate compozita trebuie sa aiba un capital social minim varsat de 240 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.