Citirea sentintei in cazul lui Mihail Hodorkovski, fondatorul si fostul presedinte al gigantului petrolier rus Iukos, care trebuia sa aiba loc ieri, a fost amanata pentru astazi, a declarat judecatoarea Elena Maximova, relateaza Mediafax. In replica,
Citirea sentintei in cazul lui Mihail Hodorkovski, fondatorul si fostul presedinte al gigantului petrolier rus Iukos, care trebuia sa aiba loc ieri, a fost amanata pentru astazi, a declarat judecatoarea Elena Maximova, relateaza Mediafax. In replica, avocatii lui Hodorkovski si ai lui Platon Lebedev, inculpat la randul sau in cadrul acestui proces, au denuntat durata prea lunga in care este citita sentinta si au criticat desele intreruperi ale sedintelor de judecata. Subliniind ca judecatorii nu s-au pronuntat decat in privinta a sapte dintre cele 80 de marturii, Elena Lipster, avocatul lui Platon Lebedev, a apreciat ca "in acest ritm, enuntarea sentintei va mai continua cateva saptamani". Hodorkovski si Platon Lebedev au fost gasiti vinovati, ieri, pentru primul dintre cele 11 capete de acuzare, adica achizitia frauduloasa a 44 la suta din actiunile Institutului de ingrasaminte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.