Piata bursiera s-a mentinut, si ieri, linistita, cu aprecieri reduse ale indicilor si cu un spor de lichiditate adus de repetarea transferurilor importante de actiuni SIF Banat-Crisana.
De remarcat ca toti cei trei indici, BET, ROTX si BET-FI
Piata bursiera s-a mentinut, si ieri, linistita, cu aprecieri reduse ale indicilor si cu un spor de lichiditate adus de repetarea transferurilor importante de actiuni SIF Banat-Crisana.
De remarcat ca toti cei trei indici, BET, ROTX si BET-FI, s-au apreciat cu valori identice, de 0,87 la suta, in timp ce BET-C a castigat 0,76 procente.
Valoarea totala de tranzactionare a fost ceva mai ridicata decat in zilele precedente, situandu-se, ieri, la 172,5 miliarde de lei. Mare parte din acest rulaj total, si anume aproape jumatate, a fost realizat, din nou, cu titlurile SIF Banat-Crisana.
Pentru un volum de aproape 6 milioane de actiuni transferate, SIF1 a avut un aport de peste 72 miliarde de lei la lichiditatea totala.
Pretul acestui titlu s-a apreciat, de asemenea, cu 0,81 la suta pana la o valoare de 12.500 lei pe actiune. Celelalte societati de investitii nu au mai facut, ieri, obiectul unor transferuri importante, nereusind sa realizeze schimburi cu valoare mai mare de 10 miliarde lei. Astfel, valoarea tranzactiilor cu actiunile SIF Moldova s-a cifrat la 10,9 miliarde lei, cu cele ale SIF Oltenia, la 6,3 miliarde de lei, iar cu actiunile SIF Transilvania, la 4,1 miliarde de lei.
Cu titlurile SIF Muntenia s-au facut schimburi cifrate la doar 2,3 miliarde de lei, in conditiile in care si acest emitent a trecut in perioada ex-dividend.
In schimb, cursul SIF Muntenia a inregistrat cea mai mare apreciere din piata SIF-urilor, de 1,82 la suta, inchizand la pretul de 8.400 lei pe actiune.
A doua societate in topul celor mai tranzactionate a fost BRD, cu un rulaj de 16,9 miliarde de lei, in conditiile in care si cotatia acestui emitent a consemnat o apreciere de 2,05 la suta pana la 44.700 lei pe actiune.
In sedinta de ieri am avut si o crestere maximala, titlurile Agras urcand cu 14,71 la suta pana la pretul de 3.900 lei pe actiune, urmate de cele ale Vae Apcarom, care au ajuns la 4.100 lei pe actiune, in crestere cu 11,72 la suta.
Scaderi de amploare nu au fost, ieri, actiunile Sinteza depreciindu-se cel mai mult, cu 6,50 la suta pana la valoarea de 2.300 lei pe actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.