Autovehiculele de import comercializate in leasing pe piata romaneasca au totalizat, in primele patru luni, 18.021 de unitati, reprezentand 57 la suta din importuri, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Autovehiculele de import comercializate in leasing pe piata romaneasca au totalizat, in primele patru luni, 18.021 de unitati, reprezentand 57 la suta din importuri, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Autoturismele de import achizitionate in leasing, in numar de 13.947 de unitati, reprezinta 57 la suta din totalul comercializat, in crestere cu 54 la suta fata de perioada similara a anului trecut.
Avansul inregistrat pe acest segment intervine pe fondul cresterii cu peste 90 la suta, de la 6.182 pana la 11.813 de unitati, a vanzarilor in rate sau cash a autoturismelor de import pe piata autohtona.
Intre cele mai bine comercializate marci de import se remarca Renault, autoturismele producatorului francez fiind achizitionate in leasing in proportie de 37 la suta (2.004 unitati), urmat de Skoda - 57 la suta (2.175 unitati), Volkswagen - 53 la suta (1.594 unitati) si Peugeot - 28 la suta (784 unitati).
In cazul automobilelor din segmentul de lux si cel cu preturi situate peste medie, leasingul a fost instrumentul preferat pentru achizitie.
Autoturismele marca Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Mazda, Mitsubishi si SsangYong au fost achizitionate in proportie de peste 90 la suta in regim de leasing. Ponderea autovehiculelor comerciale mai mici de 3,5 tone si a minibuzelor in leasing a fost de 67 la suta, reprezentand 2.583 de unitati. Vanzarile in leasing pe acest segment au crescut cu 78 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care vanzarile totale au crescut cu 73 la suta.
Piata vehiculelor comerciale mai mari de 3,5 tone, la care se adauga autobuzele, a fost, de asemenea, dominata de leasing in proportie de 76 la suta, reprezentand 1.491 de unitati. Cu toate ca datele privind modalitatea de vanzare a autovehiculelor autohtone sunt incomplete, ponderea leasingului este inferioara celei inregistrate in cazul masinilor de import. Estimarile privind intreaga piata de leasing vizeaza nivelul de 1,5-1,8 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.