A te trata de boli in Romania a devenit o mare problema. De ieri, spitalele, dar si farmaciile nu mai primesc de la furnizori nici medicamente, dupa ce saptamana trecuta a fost oprita livrarea de materiale sanitare. Ministrul sanatatii da asigurari c
A te trata de boli in Romania a devenit o mare problema. De ieri, spitalele, dar si farmaciile nu mai primesc de la furnizori nici medicamente, dupa ce saptamana trecuta a fost oprita livrarea de materiale sanitare. Ministrul sanatatii da asigurari ca totul se va rezolva. Dar daca in cateva zile nu se vor gasi solutii, bolnavii risca sa nu mai poata fi tratati. Neplata datoriilor in sistemul sanitar a produs o criza fara precedent. Spitalele, prin ordin de ministru, pot achizitiona produse medicale si medicamente in regim de urgenta si pentru situatii speciale de la Unifarm SA, companie la care statul e actionar 100%.
in privinta medicamentelor, pana maine, cand vor avea loc noi discutii intre Asociatia Distribuitorilor (ADMR) si minister, livrarea lor a fost stopata pentru spitale si farmacii. Acestea din urma spun ca au stocuri pentru cateva zile, dar nu mai mult. "S-a intrat in blocaj financiar. Speram ca aceasta situatie sa nu dureze mai mult de 2-3 zile", ne-a declarat Viorel Vasile, presedintele ADMR.
Deja impactul sistarii livrarilor a inceput sa fie resimtit in tara. Astfel, Spitalul Judetean din Targu Mures a anuntat ieri ca va trata doar cazurile de urgenta. in spitalele din judetul Suceava nu mai exista decat foarte putine medicamente si materiale sanitare, pacientii fiind trimisi sa si le cumpere. si spitalele judetene din Timisoara si Harghita au anuntat restrictionarea activitatii din cauza lipsei de materiale.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.