Depaseste orice imaginatie modul discretionar cu care bugetul si asa pricajit al Romaniei este distribuit diferitelor categorii socio-profesionale. Senatul - votand drepturile salariale ale functionarilor publici - a adoptat prevederi aberante, menit
Depaseste orice imaginatie modul discretionar cu care bugetul si asa pricajit al Romaniei este distribuit diferitelor categorii socio-profesionale. Senatul - votand drepturile salariale ale functionarilor publici - a adoptat prevederi aberante, menite sa-i rasplateasca, din bani publici, cu varf si indesat pe slujbasii onorabililor alesi ai natiei. Sunt vreo mie doar la Senat, atat de multi incat nu-si gasesc birouri in hardughia din Dealul Spirii, asa ca deocamdata nu se muta. Printr-o cascada de sporuri (25% pentru confidentialitate, ca nu cumva soferul sa dezvaluie ca duce la piata soacra alesului, 30 la suta pentru suprasolicitare, ca asistentele au mult de lucru, alti 30 la suta spor de vechime pentru cei mai in varsta, 5% pentru stabilitate, ca nu cumva sa fuga de bine), plus prime, toate astea dubleaza in mod nerusinat leafa functionarimii parlamentare. Care, culmea, la pensie va primi 80% din ultimul salariu. Astfel de reglementari sunt tipice pentru un parlament care imparte bugetul dupa principiul pentru unii muma, pentru altii ciuma. Cu efecte falimentare. Numai in 2004-2005, 585 de miliarde de lei au insumat platile compensatorii acordate angajatilor din siguranta publica si aparare trecuti in rezerva. Chestori de politie si magistrati militari, unii compromisi si suspectati de coruptie, au primit bonusuri de sute si sute de milioane de lei fiecare, ba si, in putere fiind, dreptul de a ocupa noi functii bugetare! in acest timp, niste amarati de postasi s-au ales cu cateva procente la salariu, iar ceferistii ori profesorii tot asteapta. Vorba guvernantilor, nu-s bani!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.