Epopeea crizei cardiace suferite de fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu, a continuat si ieri cu un nou episod, desfasurat in mai bine de trei spitale. Fostul sef de stat a fost supus ieri dupa-amiaza unei interventii denumita coronarogr
Epopeea crizei cardiace suferite de fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu, a continuat si ieri cu un nou episod, desfasurat in mai bine de trei spitale. Fostul sef de stat a fost supus ieri dupa-amiaza unei interventii denumita coronarografie. in jurul orei 18.00, Ion Iliescu a iesit din operatie dupa ce i-a fost desfundata aorta dreapta prin implantarea unui stent. Directorul Spitalului Elias, senatorul PSD Sorin Oprescu, a anuntat ieri ca dupa investigatii amanuntite echipa de medici care il supravegheaza pe Ion Iliescu (foto) a pus un diagnostic clar, decizand desfundarea aorte drepte si implantarea unui stent. Pentru siguranta, Ion Iliescu va sta 48 de ore sub supraveghere medicala.
Interesanta a fost insa desfasurarea de forte pusa in miscare pentru a i se stabili pacientului un diagnostic corect. Astfel, Ion Iliescu s-a aflat internat de duminica seara la Spitalul Elias. Ieri, in jurul orei 12.00, acesta a fost transportat catre Spitalul Fundeni, pentru analizele preliminarii. Coronarografia, de la ora 14.00, a fost realizata la Spitalul de Urgenta Floreasca, urmand ca Ion Iliescu sa se intoarca la Elias cu un diagnostic final.
La partid insa socul creat de imbolnavirea lui Ion Iliescu subit, dupa Consiliul National si la doua saptamani dupa Congresul in care a pierdut functia de presedinte al PSD, a creat panica.



Pesedistii asteapta verdictul medicilor

Potrivit lui Sorin Oprescu, liderii partidului i-au dat "7.537" de telefoane in care l-au intrebat despre starea lui Iliescu. "Le raspundeam direct: nu va bucurati inca", a precizat ieri Oprescu. si pe Adrian Nastase, care a sunat ieri dis-de-dimineata, l-a rugat sa calmeze pesedistii si sa nu vina la spital in pelerinaj. Cel mai transant in declaratii a fost noul presedinte Mircea Geoana care ieri s-a plans chiar ca Iliescu nu vrea sa vada pe nimeni si nu raspunde la telefon. intrebat de ziaristi ce crede ca se va intampla cu senatorul PSD acum si daca acesta isi va face un nou partid, Geoana a replicat sec: "Asta doar medicii pot sa ne spuna".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.