De doi ani, copiii nu pot decat sa priveasca, printr-un ochi de geam catre bazinele in care generatiile mai mari au invatat sa inoate. Piscina din incinta scolii Generale nr. 3 pare acum un monument al neputintei autoritatilor. Daca Ministerul Educat
De doi ani, copiii nu pot decat sa priveasca, printr-un ochi de geam catre bazinele in care generatiile mai mari au invatat sa inoate. Piscina din incinta scolii Generale nr. 3 pare acum un monument al neputintei autoritatilor. Daca Ministerul Educatiei, in a carui administrare se afla, nu are bani pentru reparatii, Primaria sectorului 1 vrea sa investeasca in refacerea ei, dar nu poate, pentru ca bazinul nu e in administrarea ei. Acum, din albastrul cu care a fost vopsita piscina care a pregatit generatii de olimpici au mai ramas doar niste coji spalacite, iar in loc de apa, bazinul e presarat de balti cu apa de ploaie scursa prin acoperis. Retelele sunt "coapte", asa cum spune directorul Clubului Sportiv scolar nr. 1, Tudor Mihalcescu, iar grupurile sanitare, un dezastru. Din al doilea bazin, rezervat odata incepatorilor, a ramas doar un loc sumbru, murdar, in care abia poti intra din cauza apei pline de rugina care s-a scurs in timp, prin conducta colmatata prin care se umplea in trecut bazinul . "Primaria sectorului 1 a cerut, in mai multe randuri, Ministerului Educatiei si Cercetarii, trecerea bazinului de inot care apartine acum Clubului Sportiv scolar nr.1 "Pajura", in administrarea Consiliului Local, pentru ca vrem sa investim in reabilitarea lui, pentru a-l reda copiilor", ne-a declarat viceprimarul sectorului 1 al Capitalei, Mihai Bazgan. El a adaugat ca primaria nu vrea sa faca o afacere din preluarea acestui bazin - singurul acoperit care apartine unui club sportiv scolar. "Copiii de la Clubul Sportiv scolar vor avea acces neingradit, dupa un program bine stabilit, astfel incat de piscina sa poata beneficia si alti elevi", spune Bazgan.
Pana acum, cererile autoritatii locale au fost respinse invariabil de reprezentantii Ministerului Educatiei, care i-au propus primariei incheierea unui contract de colaborare, "in vederea utilizarii in comun a bazinului de inot", uitand ca banii publici nu pot fi cheltuiti in baza unor acte de acest fel.



"Primaria trebuie sa demonstreze ca are bani pentru refacerea bazinului"

Am cerut punctul de vedere al ministrului educatiei, Mircea Miclea (foto), iar acesta ne-a spus, ieri, ca manifesta mare prudenta in instrainarea patrimoniului, de teama sa nu fie folosit in alte scopuri decat educatie. "in cazul bazinului de inot care se afla in incinta scolii Generale nr. 3, o vom transfera acesteia, iar apoi se va putea incheia un protocol cu Primaria sectorului 1. Dar, primaria trebuie sa demonstreze ca are bani pentru refacerea bazinului si ca nu va utiliza spatiul in alte scopuri. Nu vom permite ca o lume ciudata sa se perinde prin scoala, va fi necesar un orar bine stabilit pentru persoanele din afara scolii", ne-a declarat Mircea Miclea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.