Peste numai doua luni se va implini un an de la groaznicul accident medical care a dat peste cap viata unei tinere familii bucurestene. Victima doctorului Ciomu asteapta cu teama, dar si cu speranta operatia decisiva. Prof. dr. Ioan Lascar, cel care
Peste numai doua luni se va implini un an de la groaznicul accident medical care a dat peste cap viata unei tinere familii bucurestene. Victima doctorului Ciomu asteapta cu teama, dar si cu speranta operatia decisiva. Prof. dr. Ioan Lascar, cel care va realiza complicata interventie chirurgicala de reconstructie a penisului victimei dr. Ciomu, apreciaza ca operatia va fi efectuata la mijlocul lunii viitoare. Ultimul an a fost pentru familia Jiga unul de cosmar. Din data de 13 iulie 2004, cand dr. Naum Ciomu i-a sectionat penisul tanarului Ion Jiga, acesta din urma a trecut prin momente foarte dificile. Acestea nu au fost numai de ordin fizic, ci mai ales psihic, din cauza imposibilitatii de a mai avea o viata normala de familie. Daca nu ar fi fost sprijinul sotiei sale, tanarul se indoieste ca ar fi rezistat.
Dar momentul decisiv se apropie. Prof. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul Floreasca, isi pregateste pacientul pentru marea interventie. "Operatia de reconstructie a penisului va avea loc in luna iunie, cel mai probabil la mijlocul acesteia. Pacientul se afla deja in cadrul unui program de pregatire", ne-a declarat prof. Lascar. Interventia va fi una complexa, ce va dura circa 8-10 ore, si cel mai probabil ea va fi urmata de alte mici interventii.
Cea care a fost mereu alaturi de Ion Jiga si l-a sustinut in cele mai grele momente a fost sotia sa. "Pot spune ca a fost un an groaznic din punct de vedere al vietii perso-nale. Un an in care am ajuns cu moralul la pamant. Mai traim doar cu speranta in aceasta operatie", ne-a spus doamna Jiga. Ea a recunoscut ca desi asteapta amandoi cu nerabdare interventia chirurgicala, totusi au emotii si le este frica.
"Acum ca acest moment se apropie, sotul meu se simte mai bine atat din punct de vedere clinic, cat si moral. N-am discutat cu profesorul Ioan Lascar detalii legate de operatie si durata a spitalizarii, vom afla mai multe la internare", ne-a mai spus sotia lui Jiga. Conceptul de fericire este inca departe de ei, totul fiind concentrat pe reusita operatiei: "Doar cand vom putea avea din nou o viata normala o sa mai cunoastem notiunea de fericire. Dar nu cred ca va mai fi posibil asa ceva. Ni s-a spus clar ca ce a fost nu va mai fi", a precizat doamna Jiga. Dar cum se simte acum, cu aproape o luna inainte de complicata interventie, victima doctorului Ciomu?
"Astept momentul operatiei cu teama, deoarece va fi destul de greu. Sa spun ca acesta a fost un an negru e putin. Nu am cuvinte sa descriu tot cosmarul prin care am trecut, toate durerile pe care le-am indurat. Daca mi s-ar fi spus de la inceput ca va dura un an, si daca sotia nu mi-ar fi fost alaturi, nu as fi re-zistat", ne-a marturisit Ion Jiga.
Ultimul eveniment important pentru cei doi tineri au fost sarbatorile de Paste, pe care le-au petrecut ca toti crestinii. "Am fost la biserica,
ne-am impartasit si ne-am rugat pentru sanatate".
Pentru acest an nu mai au nici un fel de planuri si nici nu-si doresc altceva. "Anul acesta e compromis oricum. Cel putin o luna va dura spitalizarea. Plus ca vor mai fi si alte mici interventii", a mai spus tanarul bucurestean.
Familia Jiga isi va petrece "vacanta" la spital, sperand din tot sufletul ca totul sa inceapa si mai ales sa se termine cu bine.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.