Soare, apa cristalina, gradini de vis, sporturi subacvatice si o palpitanta aventura in desert. Le puteti avea pe toate in cea mai apropiata destinatie exotica: Sharm El Sheikh. Statiunea egipteana e situata in sudul Peninsulei Sinai si are tarmul la

Soare, apa cristalina, gradini de vis, sporturi subacvatice si o palpitanta aventura in desert. Le puteti avea pe toate in cea mai apropiata destinatie exotica: Sharm El Sheikh. Statiunea egipteana e situata in sudul Peninsulei Sinai si are tarmul la Marea Rosie. La mai putin de trei ore si jumatate de zbor direct cu avionul puteti vedea recifele de corali, puteti calari camilele, aveti sansa sa meditati la poalele muntelui lui Moise sau va puteti testa forma fizica pe stancile Canionului Colorat. Mai ales ca preturile practicate de agentiile de turism pentru aceasta destinatie exotica sunt rezonabile.
Desi majoritatea hotelurilor au tot ce le trebuie pentru a nu le parasi seara, turistii pot petrece pana in zori in centrul statiunii, denumit Na'ama Bay. in bazarurile de aici e la mare moda negocierea, iar daca aveti talent in acest sens puteti face cumparaturi la preturi excelente. Cei nepriceputi la targuiala pot bea un ceai traditional, cafea sau pot fuma sisa, tolaniti prin localurile din zona.
Statiunea e renumita mai ales printre cei pasionati de viata marina. Daca va plac pestii si coralii, nu ratati sansa de a face scufundari sau snorkeling. Scufundatorii trebuie sa aiba un minimum de instructie specializata, dar cei care isi pun ochelarii pentru apa si tubul de respirat pot avea experiente de neuitat din prima zi.
Nu ratati nici excursiile! Manastirea care a dat numele orasului Sinaia e in apropiere. Aici, romanii pot vedea moastele Sfintei Ecaterina si primesc de la preotul ortodox un inel sfintit. Daca aveti spirit aventurier, va puteti incerca limitele fizice intr-un tur prin Canionul Colorat sau intr-o zi de safari printre muntii stancosi si dunele de nisip.

7 zile costa in jur de 400 e

Hotelurile din Sharm El Sheikh care au iesire la mare sunt clasificate cu cinci stele. De la celelalte se ajunge la plaja cu microbuzul, dotat cu aer conditionat. Pentru luna iunie, o vacanta de sapte zile costa intre 365 si 550 de euro de persoana, plus taxele de aeroport si viza. in costul biletului e inclusa si calatoria cu avionul. E bine sa nu alegeti varianta numai cu mic-dejun, pentru ca ofertele culinare din afara hotelului nu sunt garantate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.